Quantcast
ΑΣΕΠ: Έρχεται προκήρυξη για 4.000 μόνιμες θέσεις - Διευκρινίσεις για τις καθυστερήσεις στους διορισμούς - enikonomia.gr
share

ΑΣΕΠ: Έρχεται προκήρυξη για 4.000 μόνιμες θέσεις – Διευκρινίσεις για τις καθυστερήσεις στους διορισμούς

δημοσιεύτηκε:

Τις επόμενες εβδομάδες θα βγει και η προκήρυξη του ΑΣΕΠ  για  περισσότερες από 4.000 θέσεις  εργασίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο δημόσιο, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, Θάνος Παπαϊωάννου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Παράλληλα ο κ. Παπαϊωάννου έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με τις καθυστερήσεις διορισμών του ΑΣΕΠ σε επιτυχόντες διαγωνισμών. Αυτό αφορά τους διαγωνισμούς που έγιναν πριν τα μνημόνια, το 2008, είπε ο κ. Παπαϊωάννου και σημείωσε πως « η ιστορία με τον διαγωνισμό του 2008 που μετά ανεστάλησαν οι προσλήψεις για 6 με 7 χρόνια -για τους εκπαιδευτικούς ιδιαίτερα …μεσολάβησε μια απόφαση του  Συμβουλίου της Επικρατείας. Είναι μια ιστορία που δεν πρόκειται να επαναληφθεί στο μέλλον ». Και συνέχισε λέγοντας πως «από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει 17 χρόνια. Ας απομυθοποιήσουμε τον αριθμό των ατόμων που δεν έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά από τότε μέχρι τώρα. Όταν λέμε κάποιος πέτυχε, πήρε πάνω από τη βάση. Αυτό δεν σημαίνει κατά ανάγκη πήρε 18 στα 20.  Ας πούμε ότι κάποιος πήρε  11 στα 20. Δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη επιτυχών και διοριστέος» .

Επίσης ρωτήθηκε εάν θα διοριστούν οι επιτυχόντες του διαγωνισμού. « Οι επιτυχόντες δεν σημαίνει ότι είναι και διοριστέοι. Αυτοί που θα αντιστοιχίσουν στον αριθμό των θέσεων θα διοριστούν » απάντησε και είπε πως «για τον τελευταίο γραπτό διαγωνισμό για τον οποίο δόθηκαν εξετάσεις τον Μάρτιο, έχουν βγει ήδη οι 2 από τις 3 προκηρύξεις, η μία είναι για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας  και η άλλη είναι για περίπου 1.400 θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης » είπε και επεσήμανε πως «δεν πρέπει να αγωνιούν οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού εάν θα βγουν οι προκηρύξεις ».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ στο ΣΚΑΙ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.