Quantcast
Μητσοτάκης για ελεύθερους επαγγελματίες: Θεσπίζεται το κατώτατο τεκμαρτό εισόδημα -Τι θα ισχύει για το τέλος επιτηδεύματος - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης για ελεύθερους επαγγελματίες: Θεσπίζεται το κατώτατο τεκμαρτό εισόδημα -Τι θα ισχύει για το τέλος επιτηδεύματος

δημοσιεύτηκε:

Θεσπίζεται το  κατώτατο τεκμαρτό εισόδημα στα 780 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.  « Από το 2024 οι  ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι  αποκτούν σημείο αναφοράς για το τεκμαρτό  τους εισόδημα το οποίο δεν μπορεί να είναι κατώτερο του βασικού μισθού » όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. « Δεν γίνεται 7 στους 10 επαγγελματίες να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μικρότερα και από τον κατώτατο μισθό .Με άλλα λόγια ο εργοδότης να εμφανίζεται συχνά  αν εισπράττει πολύ λιγότερα χρήματα από ότι ο υπάλληλος του… από ό,τι ο εργαζόμενος του » συμπλήρωσε.

Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι θα έχουν αυτόματη μείωση 50%

Και  μίλησε και για το τέλος του επιτηδεύματος . «Αποκτούν ωστόσο και ένα επιπρόσθετο κίνητρο για την  φορολογική τους  συνέπεια. Γιατί παράλληλα  όσοι  εμφανίζουν κέρδη πάνω από το κατώτατο τεκμαρτό όριο θα απαλλάσσονται από το 2024 αυτομάτως από το 50% του τέλους επιτηδεύματος. Για τους υπόλοιπους η έκπτωση θα είναι της τάξης του 25%. Κάτι το οποίο είχα ανακοινώσει πως θα ισχύσει από το 2025  έρχεται μπροστά κατά 1 χρόνο . Το επισπεύδουμε γιατί εμπιστευόμαστε τη λογική και την αποτελεσματικότητα του νέου συστήματος.  Κάτι το οποίο είχα ανακοινώσει ότι θα ισχύσει από το 2025, έρχεται ουσιαστικά μπροστά κατά έναν χρόνο. Το επισπεύδουμε γιατί εμπιστευόμαστε τη λογική και την αποτελεσματικότητα του νέου συστήματος, το οποίο θα παρουσιάσει πολύ πιο αναλυτικά στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Υπουργός Οικονομικών» σημείωσε.

« Πρόκειται, βέβαια, για μία όψη μόνο της προσπάθειας να κλείσουν τα παράθυρα τα οποία ευνοούν τους λίγους εις βάρος των πολλών. Ένα μέτωπο, στο οποίο θα συμβάλει και η ίδια τεχνολογία, μέσω πολλών περισσότερων διασταυρώσεων τις οποίες είναι σε θέση πια να κάνει η ΑΑΔΕ. Εδώ θέλω να επαναλάβω ότι τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής αποτελούν δημόσιο πλούτο. Είναι δέσμευσή μου να επιστρέψουν στην κοινωνία, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Να μεταφραστεί σε καλύτερη υγεία, σε περισσότερες δαπάνες για την παιδεία, σε αποτελεσματικότερη δημόσια ασφάλεια και άμυνα. Η καθημερινότητα, άλλωστε, όπως και τα αναχώματα στην ακρίβεια, παραμένουν προτεραιότητά μας » είπε μεταξύ άλλων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.