Quantcast
ΑΣΕΠ: Η "βίβλος" για τις 5.124 μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο - enikonomia.gr
share

ΑΣΕΠ: Η “βίβλος” για τις 5.124 μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο

δημοσιεύτηκε:

Ανοίγουν και επισήμως  5.124 μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο, καθώς οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για τον πρώτο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που γίνεται γραπτώς , ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί την πρώτη ή τη δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου, δηλαδή 5 του μήνα ή 12 του μήνα.

Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, « ενόψει της έναρξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην υπ΄ αρ. 2Γ/2022 Πρόσκληση/Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. και με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον αριθμό των θέσεων που θα καλυφθούν μέσω του Γραπτού Διαγωνισμού, διευκρινίζεται ότι στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για τα έτη 2022 και 2023 ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 5.124.

Ειδικότερα, θα καλυφθούν 3.502 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 1.565 κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 57 Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού για τις οποίες το Α.Σ.Ε.Π. θα εκδώσει προκηρύξεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού ».

Σε ποιους τομείς θα γίνουν  προσλήψεις

Η κατανομή των θέσεων αυτών αναφέρονται στους παρακάτω πίνακες  ανά υπουργείο, ανά κλάδο και ανά ειδικότητα.

Επισημαίνεται ότι στις θέσεις ανά Υπουργείο περιλαμβάνονται συγκεντρωτικά όλες οι θέσεις στην Κεντρική Υπηρεσία, τις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, τις αποκεντρωμένες – περιφερειακές υπηρεσίες καθώς και τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που είναι υπό την εποπτεία του κάθε υπουργείου.

 

 

 

Διαβάστε αναλυτικά όλους τους πίνακες για τις  5.124  μόνιμες  προσλήψεις που θα γίνουν στο Δημόσιο εδώ

Συγκεντρωτικά επίσης αποτυπώνονται και οι θέσεις στις ανεξάρτητες αρχές και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού. Η αναλυτική κατανομή των θέσεων ανά φορέα, έδρα, κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα θα πραγματοποιηθεί με τις προκηρύξεις του δεύτερου σταδίου του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι συγκεντρώσουν την απαιτούμενη στην Πρόσκληση/Προκήρυξη βαθμολογία βάσης, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις -Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το εν λόγω διαγωνισμό μεταξύ άλλων τα εξής:

Η διαδικασία του διαγωνισμού θα γίνει με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, αλλά συγχρόνως θα γίνουν και ερωτήσεις γενικών γνώσεων γενικού περιεχομένου. Επιπλέον οι υποψήφιοι θα εξεταστούν και στις δεξιότητες και την εργασιακή αποτελεσματικότητα.

Από τη Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου  στις 8 π.μ. έως την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου στις 2μμ θα γίνεται η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής  στο www.asep.gr για τον Διαγωνισμό, όπως γνωστοποίησε πρόσφατα το ΑΣΕΠ.

Πώς θα προμηθευτείτε το παράβολο 3 ευρώ

Όπως αναφέρεται σε σχετική πρόσκληση του ΑΣΕΠ, αυτό προμηθεύεται ο υποψήφιος ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) επιλέγοντας:

  •  Φορέας Δημοσίου
  • Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www. gsis.gr).

Προς διευκόλυνση των υποψηφίων έχει δημιουργηθεί στον διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) σχετικός σύνδεσμος (βλ. λογότυπο με την ονομασία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ») ο οποίος οδηγεί στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr).

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αναγράψει τον κωδικό παραβόλου στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης και να καταβάλει το αντίτιμοτου ηλεκτρονικού παράβολου μέχρι την υποβολή της αίτησής του, άλλως η αίτηση δεν οριστικοποιείται.

Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη διαγωνισμού που εξέδωσε πρόσφατα το ΑΣΕΠ  εδώ

Δημόσιο: Πότε θα πιάσουν δουλειά οι επιτυχόντες

Για το θέμα των προσλήψεων μίλησε και η Γενική Γραμματέας  Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημόσιου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ. «Ο στόχος είναι μέχρι τον Οκτώβρη με Νοέμβριο του 2023 να κάθονται ο υποψήφιοι στις καρέκλες για να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες του δημοσίου», είπε και ανέφερε ποιες ειδικότητες χρειάζεται περισσότερο το Δημόσιο. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη στο δημόσιο να προσληφθούν υπάλληλοι Πληροφορικής και Μηχανικοί.

Eπίσης μίλησε και για τον γραπτό διαγωνισμό.  «Εκ του νόμου οι υποχρεωτικής εκπαίδευσης υποψήφιοι δεν προβλέπεται να περνούν γραπτό διαγωνισμό, άρα εκείνοι θα πάνε με μοριοδότηση και κυρίως με κοινωνικά κριτήρια. Για τους υποψήφιους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπάρχει η δυνατότητα και γραπτού και μοριοδότησης».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.