Quantcast
Μπακαλιάρος: Πόσο πωλείται φέτος και τι πρέπει να προσέχετε όταν τον αγοράζετε - enikonomia.gr
share

Μπακαλιάρος: Πόσο πωλείται φέτος και τι πρέπει να προσέχετε όταν τον αγοράζετε

δημοσιεύτηκε:

Την ανιούσα παίρνει και η τιμή του μπακαλιάρου στα σούπερ μάρκετ ενόψει της 25ης  Μαρτίου. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, στο σούπερ μάρκετ:

  • Ο «αυθεντικός» μπακαλιάρος υγράλατος Νορβηγίας με κόκαλο το μεγάλο πωλείται από 7,79 ευρώ μέχρι και 10,95 ευρώ.
  • Η τιμή πώλησης του  μπακαλιάρου λινγκ σε φιλέτο υγράλατος κυμαίνεται από 7,35 ευρώ μέχρι και 7,69 ευρώ
  • Ο μπακαλιάρος μεγάλο φιλέτο Ισλανδίας πωλείται από 13,95 ευρώ μέχρι και  14,20 ευρώ.
  • Η τιμή πώλησης του  μπακαλιάρου φιλέτοτ υγράλατος Ισλανδίας τεμαχισμένος ανέρχεται στα 10,59 ευρώ με 17,72 ευρώ.
  • Ο κατεψυγμένος μπακαλιάρος φιλέτο (ελαφρώς αλατισμένος) εισαγωγής πωλείται  στα 9,95 ευρώ,
  • Η τιμή πώλησης του κατεψυγμένου μπακαλιάρου σε φέτες κυμαίνεται από 4,35 ευρώ μέχρι και  5,95 ευρώ το  κιλό
  • Ο φρέσκος μπακαλιάρος (ελληνικός) πωλείται από 19 ευρώ μέχρι και 22 ευρώ.

Τι ισχύει στην Βαρβάκειο

Για τις τιμές του μπακαλιάρου μίλησε και ο υπεύθυνος σε κατάστημα της Βαρβακείου Αγοράς, Ερμάν Βασίλη στο MEGA. «16.90 ευρώ πωλούσαμε πέρυσι τον μπακαλιάρο με κόκκαλο, ενώ φέτος η τιμή του διαμορφώνεται στα 16,80 ευρώ. Και ο μπακαλιάρος σε φιλέτο πωλείται φέτος στα 22,40 ευρώ από 22,80 ευρώ που ήταν πέρυσι η τιμή του » είπε και πρόσθεσε «εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές για να έρθει ο κόσμος να  αγοράσει τον καλό μπακαλιάρο »

Στην συνέχεια ρωτήθηκε πότε θα πρέπει τα νοικοκυριά να προμηθευτούν το μπακαλιάρο. Τον μπακαλιάρο μπορούν να τον προμηθευτούν και από σήμερα τα νοικοκυριά αλλά το αργότερο θα πρέπει να τον πάρουν μέχρι το Σάββατο πρωί απάντησε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

Μπακαλιάρος: Τα SOS που πρέπει να γνωρίζετε  για να μην σας ξεγελάσουν

Η ΕΕΚΕ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό της χώρας για τον κίνδυνο σύγχυσης και παραπλάνησης στην αγορά του μπακαλιάρου για το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου. Και τονίζει τα  εξής:

  • Οι αυθεντικοί υγράλατοι ή αλίπαστοι (παστοί) μπακαλιάροι προέρχονται από περιοχές του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και της Γροιλανδίας. Η Ελληνική αγορά προμηθεύεται τον μπακαλιάρο κυρίως από τον Ατλαντικό και την Ισλανδία, Φιλανδία και Νορβηγία.
  • Το παστωμένο ψάρι με την ονομασία λινγκ, πωλείται συνήθως δίπλα από τον αυθεντικό υγράλατο μπακαλιάρο, επομένως έχει μεγάλη σημασία να ελέγχουμε τις ταμπέλες του ιχθυοπωλείου.
  • Πολλοί προμηθευτές αναγράφουν με μικρότερα γράμματα το χαρακτηριστικό «Λίνγκ» ή «Ling» και με μεγαλύτερα γράμματα την περιοχή προέλευσης, π.χ. ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ.
  • Επισημαίνουμε ότι τόσο ο αυθεντικός μπακαλιάρος όσο και το λίνγκ, έχει κόκκαλα οπότε η αναγραφή του χαρακτηριστικού αυτού δεν είναι επαρκής για την αποφυγή της σύγχυσης.
  • Ο μπακαλιάρος έχει μια χαρακτηριστική λευκή γραμμή που διατρέχει το σώμα του κατά μήκος και από τις δυο του πλευρές. Αν δεν είναι ορατή και από τις δύο πλευρές αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί γιατί μπορεί η γραμμή από τη μία πλευρά του ψαριού να είναι κρυμμένη εξαιτίας του φιλεταρίσματος.
  • Μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ποιότητα του καλού μπακαλιάρου, όπως και κάθε ψαριού, από το χρώμα του. Πρέπει να είναι λευκός, χωρίς κηλίδες ή κίτρινη απόχρωση και να μην επιλέγουμε ψάρι με ορατές αλλοιώσεις ή κιτρινισμένο χρώμα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.