Quantcast
Βέβαιη η πληρωμή μισθών και συντάξεων στο τέλος του μήνα, όχι και για το ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Βέβαιη η πληρωμή μισθών και συντάξεων στο τέλος του μήνα, όχι και για το ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά στο τέλος του μήνα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου “στον ενικό”.

Ο ίδιοςπαραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση αμφιταλαντεύθηκε αν θα έπρεπε να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ, όταν διαπίστωσε ότι δεν θα έφθαναν τα ταμειακά διαθέσιμά της για να πληρώσει και τους μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα και τα 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. 

Άφησε και πάλι ανοικτό, να μην πληρωθεί η επόμενη δόση στο ΔΝΤ στις αρχές Ιουνίου, αν δεν υπάρξει συμφωνία που να δίνει ρευστότητα στην Ελλάδα. Ελπίζουμε να πληρώσουμε όλους, αλλά τόνισε ότι “οι δανειστές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους”, ώστε να κλείσει η συμφωνία. 

Ο υπουργός είπε, “μακάρι να μας προτείνουν μία συμφωνία” οι δανειστές, αλλά τόνισε ότι μία πρόταση με τη μορφή τελεσιγράφου (take it or leave it) δεν συνάδει με την Ευρώπη. Επίσης, τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα αυτό που έγινε στην Κύπρο. “Νοιώθουν άσχημα”, είπε, “γι΄αυτό που έγινε στην Κύπρο και δεν είναι έτοιμοι να το επαναλάβουν”. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.