Quantcast
Βλασταράκος: Ήδη το 30% των γιατρών δηλώνει αδυναμία πληρωμής των εισφορών - enikonomia.gr
share

Βλασταράκος: Ήδη το 30% των γιατρών δηλώνει αδυναμία πληρωμής των εισφορών

δημοσιεύτηκε:

Την αδυναμία πολλών γιατρών να πληρώσουν τις υφιστάμενες εισφορές εντόπισε ο Μιχάλης Βλασταράκος στην εκπομπή «Στον Ενικό» στο STAR με τον Νίκο Χατζηνικολάου και αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να τις πληρώσουν αν αυξηθούν, όταν το 30% δηλώνει ήδη αδυναμία».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έφερε ως παράδειγμα έναν γιατρό με μέσο όρο εισοδήματος τα 20.000 ευρώ ο οποίος πληρώνει εισφορές 3.300 ευρώ, ενώ με το νέο ασφαλιστικό αυτές θα αυξηθούν κατά 100%.

Μάλιστα έκανε σύγκριση με έναν Γάλλο γιατρό ο οποίος έχει εισόδημα 40.000 ευρώ ετησίως και πληρώνει εισφορές 3.300 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα με το ίδιο εισόδημα θα πληρώνει 15.000 ευρώ.

Ο κ. Βλασταράκος είπε πως «σαφώς και πρέπει να γίνει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αλλά πάνω σε διαφορετική βάση». Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου τόνισε ότι «έγινε ένας πολιτισμένος διάλογος, αλλά δε βγήκε κάποιο αποτέλεσμα. Μόνο κάποιες μικρολεπτομέρειες δόθηκαν για την προστασία των μικρών ελεύθερων επαγγελματιών με εισόδημα ως 5.000 ευρώ και αυτά υπό την αίρεση της Τρόικας».

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος απάντησε πως «τα θέματα είναι πολλά, γι’ αυτό και τα συζητάμε, για να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις». Ξεκαθάρισε πάντως, πως δεν θα υπάρχουν δυσβάστακτες επιβαρύνσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.