Quantcast
Bloomberg: «Ώρα να αρχίσουμε να προσέχουμε και πάλι την Ελλάδα» - enikonomia.gr
share

Bloomberg: «Ώρα να αρχίσουμε να προσέχουμε και πάλι την Ελλάδα»

δημοσιεύτηκε:

“Είναι ώρα να αρχίσουμε να προσέχουμε ξανά την Ελλάδα”, είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα (το οποίο γράφτηκε πριν από την ανακοίνωση για την προκήρυξη των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας).

“Η Ελλάδα μπορεί να πάει σε εκλογές στις αρχές του επόμενου έτους και μία νέα δημοσκόπηση δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση με διαφορά μεγαλύτερη από τρεις μονάδες. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση, η σχετική ηρεμία των ελληνικών χρηματοπιστωτικών αγορών μπορεί να ταρακουνηθεί”, σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου Τζο Βίζενταλ.  

“Εάν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και εάν το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ελέγξει την κυβέρνηση, προσέξτε. Φαινομενικά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του Αλέξης Τσίπρας θέλουν να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά είναι κάθετοι κατά του τρέχοντος μνημονίου/ του καθεστώτος λιτότητας”, σημειώνει ο συντάκτης, προσθέτοντας:

“Κατόπιν, θα παρακολουθήσετε ένα δυνητικά πολύ μεγάλο “παιχνίδι της κότας” (ποιος θα υποχωρήσει πρώτος). Οι Ευρωπαίοι ηγέτες που διέσωσαν την Ελλάδα θα επιμένουν ότι δεν θα γίνει νέα διαπραγμάτευση για τους όρους που ισχύουν σήμερα. Η νέα κυβέρνηση θα επιμένει ότι θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά ότι η συμφωνία πρέπει να αλλάξει. Πώς θα εξελιχθεί αυτό,  δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί, αλλά θα μπορούσε εύκολα να είναι το μείζον παγκόσμιο στόρι στις αρχές της επόμενης Άνοιξης”. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.