Quantcast
Βόμβα: Αναζητούνται οι δικαιούχοι 2.600 τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία - enikonomia.gr
share

Βόμβα: Αναζητούνται οι δικαιούχοι 2.600 τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία

δημοσιεύτηκε:

Στη δημοσίευση των ονομάτων, των εθνικοτήτων και των τελευταίων τόπων διαμονής 2.600 κατόχων θυρίδων και λογαριασμών σε ελβετικές τράπεζες, που παρέμειναν αδρανείς επί 60 χρόνια ή περισσότερο, προχώρησε σήμερα η Ένωση Ελβετικών Τραπεζών.

Η Ένωση καλεί όσους θεωρούν ότι έχουν έννομο δικαίωμα στους λογαριασμούς αυτούς να υποβάλλουν αιτήσεις μέσω του διαδικτύου – dormantaccounts.ch -, οι οποίες θα προωθούνται στις αντίστοιχες τράπεζες.

Αν και η Ένωση δεν ανακοίνωσε τα συγκεκριμένα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε λογαριασμό ή τα ονόματα των τραπεζών, στις οποίες υπάρχουν αυτοί ακόμη, ανέφερε ότι το συνολικό ποσό όλων των λογαριασμών αυτών ανέρχεται σε σχεδόν 44 εκατ. ελβετικά φράγκα (45 εκατ. δολάρια).

Η λίστα που δημοσιοποιήθηκε, περιλαμβάνει κατόχους λογαριασμών πολλών εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων και της ελληνικής. Στη λίστα φιγουράρει, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το όνομα της Αφεντούλη Κωστή, μίας Ελληνίδας, που ο τελευταίος γνωστός τόπος διαμονής της ήταν στο Τριέστε και η οποία άφησε πίσω της μία τραπεζική θυρίδα άγνωστης αξίας.

Οι πληροφορίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο αφορούν πελάτες που έχουν στους λογαριασμούς τους τουλάχιστον 500 ελβετικά φράγκα. Εάν δεν γίνει κάποια κίνηση για τη διεκδίκηση των λογαριασμών, το περιεχόμενό τους θα μεταφερθεί στο ελβετικό κράτος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.