Quantcast
Βρυξέλλες: Ζητούν πρόσθετα στοιχεία από τις εταιρείες μετά τα Panama Papers - enikonomia.gr
share

Βρυξέλλες: Ζητούν πρόσθετα στοιχεία από τις εταιρείες μετά τα Panama Papers

δημοσιεύτηκε:

Οι Βρυξέλλες αναμένεται να θέσει νέα πρότυπα διαφάνειας, αναγκάζοντας τις εταιρείες που λειτουργούν σε φορολογικούς παραδείσους, που βρίσκονται σε μαύρες λίστες, να αποκαλύψουν τα κέρδη και τις πληρωμές φόρων τους, δείχνοντας ότι τα μέτρα καταστολής, μετά τις αποκαλύψεις των Panama Papers, παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με τα σχέδια των Βρυξελλών, οι εταιρείες που έχουν την έδρα τους και θυγατρικές στην ΕΕ, με ετήσιο τζίρο άνω των 750 εκατ. ευρώ, θα δημοσιεύουν κάθε χρόνο μία ανάλυση κατά χώρα των κερδών, της φορολόγησης, των εργαζομένων και του καθαρού τζίρου του.

Ένα προηγούμενο σχέδιο, που ήταν σε γνώση των FT, περιόριζε τη δημοσιοποίηση των παραπάνω στοιχείων σε δραστηριότητες εντός της Ευρώπης, ενώ επέτρεπε στις εταιρείες να παρουσιάζουν αθροιστικά τα στοιχεία για τους φόρους που πληρώνουν εκτός της ΕΕ. Με τη νέα εκδοχή, θα διασφαλίζεται ότι οι φορολογικοί παράδεισοι θα τεθούν στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών Αρχών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.