Quantcast
Citi: Η Ελλάδα θα πάρει αύριο την επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο S&P - Οι εκτιμήσεις των αναλυτών - enikonomia.gr
share

Citi: Η Ελλάδα θα πάρει αύριο την επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο S&P – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

δημοσιεύτηκε:

Tην εκτίμηση πως η Ελλάδα θα πάρει αύριο, Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου την επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P) εκφράζουν οι αναλυτές της Citi. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Citi, η S&P αναμένεται να τοποθετήσει την οικονομία της Ελλάδας στην βαθμίδα σε ΒΒΒ- από ΒΒ+ , λαμβάνοντας υπόψη ότι η τρέχουσα αξιολόγηση είναι ΒΒ+ με θετική προοπτική.

Αυτό πρακτικά θα σημάνει πως ένας από τους κορυφαίους οίκους αξιολόγησης θα επιστρέψει το αξιόχρεο της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα. Και μετά θα χρειαστεί να γίνει ακόμη μία αναβάθμιση, είτε από τον οίκο της Fitch, είτε από τον οίκο της Moody’s για να καταστούν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα επιλέξιμα για ορισμένους σημαντικούς δείκτες ομολόγων επενδυτικής βαθμίδας.

Για τα ιταλικά και γαλλικά ομόλογα

Μεταξύ άλλων οι αναλυτές της Citi αναφέρονται και στα ιταλικά και στα γαλλικά ομόλογα. Όπως λένε είναι επιφυλακτικοί  για τα ιταλικά και γαλλικά ομόλογα επειδή τα δημοσιονομικά ελλείμματα τους είναι μεγάλα για το 2024  και εκτιμούν πως αυτό  δεν θα είναι συμβατό με μια μείωση του δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ. Οι αξιολογήσεις τους δεν αναμένεται να αλλάξουν ωστόσο οι προοπτικές τους μπορεί να αλλάξουν. Συνολικά, αυτή η κατάσταση επηρεάζει τη σχέση κινδύνου και απόδοσης για τα ομόλογα, καθώς είναι σημαντικός ο προβληματισμός για τις αξιολογήσεις και τις προοπτικές των χωρών.

 

 

 

.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.