Quantcast
Διευκρινίσεις Μαρινάκη για τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Σε πόσες φάσεις θα γίνουν - enikonomia.gr
share

Διευκρινίσεις Μαρινάκη για τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Σε πόσες φάσεις θα γίνουν

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις  για τον τρόπο που θα γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία έδωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Διπλασιάζεται το προσωπικό παράλληλης στήριξης των μαθητών με προσλήψεις εκπαιδευτικών, ειδικού βοηθητικού προσωπικού και νοσηλευτών.  Καθώς οι ανάγκες της παράλληλης στήριξης των μαθητών διαπιστώθηκε πως είναι αυξημένες κατά πάνω από 30%, o υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξασφάλισαν της απαραίτητες πιστώσεις, ώστε να πραγματοποιηθούν πάνω από 7.300 προσλήψεις στη Β’ φάση, στις αρχές Οκτωβρίου και 2.700 στη Γ’ φάση, στις αρχές Νοεμβρίου, υπερδιπλασιάζοντας τις αρχικές προσλήψεις του Σεπτεμβρίου και υπερβαίνοντας κατά 50% τις αρχικά προβλεπόμενες πιστώσεις για το έτος 2023», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

«Με απλά λόγια, το προσωπικό παράλληλης στήριξης με αυτές τις προσλήψεις από 9.500 χιλιάδες πρόκειται να φτάσει σχεδόν τα 20.000 άτομα», εξήγησε και ανέφερε πως  «για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση τα ζητήματα Παιδείας, πρόσβασης στη γνώση και στη μάθηση, ισότητας στην συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και όλα όσα απασχολούν τους μαθητές και τους γονείς τους, βρίσκονται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων και της πολιτικής τους. Η κοινωνική πολιτική για μας δεν ασκείται με συνθήματα, αλλά με δραστικές παρεμβάσεις και εξεύρεση άμεσων λύσεων».

Δείτε παρακάτω το σχετικό  ΒΙΝΤΕΟ

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πότε θα ανακοινωθούν τα ονόματα της Β’ φάσης

Το  υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αναμένεται να ανακοινώσει έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας τα ονόματα της Β’ φάσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, προκειμένου  οι καθηγητές και οι δάσκαλοι να παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα στα σχολεία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.