Quantcast
Δημόσιο: Έρχεται νέο "λίφτινγκ" στους μισθούς τους εργαζομένων - Ποιοι είναι οι κερδισμένοι - enikonomia.gr
share

Δημόσιο: Έρχεται νέο “λίφτινγκ” στους μισθούς τους εργαζομένων – Ποιοι είναι οι κερδισμένοι

δημοσιεύτηκε:

Ριζικές αλλαγές έρχονται από τον Ιανουάριο του 2024 στο μισθολόγιο των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα υπάρξουν αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων και κυρίως αυτών που εντάσσονται στα κατώτερα κλιμάκια αλλά και θα ενισχυθούν τα ειδικά μισθολόγια αλλά και όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Οι αυξήσεις που θα προκύψουν με το νέο μισθολόγιο ενδέχεται να αγγίξουν και τα 100 ευρώ σε μηνιαία βάση. Θα υπάρξει σημαντική αύξηση για τα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια, τις θέσεις ευθύνης, τους ενστόλους  και τους πανεπιστημιακούς  είχε δηλώσει πρόσφατα ο υπουργός  Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ποιοι θα επηρεαστούν

Από τις αλλαγές αυτές θα επηρεαστούν οι αποδοχές σχεδόν 600.000 δημοσίων υπαλλήλων, τα ειδικά μισθολόγια των δικαστικών, των πανεπιστημιακών, ιατρικού προσωπικού και των ενστόλων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα χαμηλά κλιμάκια καθώς μετά την τελευταία αύξηση του κατώτατου μισθού του ιδιωτικού τομέα στα 780 ευρώ, αυτός είναι υψηλότερος από το εισαγωγικό κλιμάκιο του δημοσίου τομέα, αφού υπολογίζεται με 14 μισθούς ετησίως έναντι 12 μισθών στο Δημόσιο.

Οι μεικτοί μισθοί 

Σημειώνεται πως στο δημόσιο τομέα ο πρώτος μεικτός μισθός για υπάλληλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης είναι 780 ευρώ, για υπάλληλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 858 ευρώ, για υπάλληλο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης 1.037 ευρώ και για υπάλληλο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης 1.092 ευρώ.

Την ίδια ώρα στο πλαίσιο αναμόρφωσης του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων θα δοθεί αύξηση της οικογενειακής παροχής για όσους έχουν παιδιά .Αναλυτικά:

  • Το ποσό του επιδόματος για 1 παιδί θα προσαυξηθεί στα 70 ευρώ από 50 ευρώ που είναι σήμερα
  • Το ποσό του επιδόματος για 2 παιδιά θα διαμορφωθεί στα 120 ευρώ από 70 ευρώ που είναι σήμερα
  • Το ποσό του επιδόματος για 3 παιδιά θα ανέλθει στα 170 ευρώ από 120 ευρώ που είναι σήμερα
  • Το ποσό του επιδόματος για 4 παιδιά θα ανέβει στα 22 0 ευρώ από 170 ευρώ που είναι σήμερα

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.