Quantcast
Δημόσιο: Έρχεται μπόνους για ένστολους και πανεπιστημιακούς - Ποια επιδόματα θα αυξηθούν - enikonomia.gr
share

Δημόσιο: Έρχεται μπόνους για ένστολους και πανεπιστημιακούς – Ποια επιδόματα θα αυξηθούν

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται μπόνους και αυξήσεις επιδομάτων σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων του Δημοσίου, όπως αυτό προκύπτει από τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο  υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.

Όπως γνωστοποίησε ο  υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης  ιδιαίτερα ωφελημένοι θα είναι οι ένστολοι και οι πανεπιστημιακοί από το νέο νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο.

Ειδικά τα μέλη ΔΕΠ-πέρα από τις ενισχύσεις που έχουν ήδη εξαγγελθεί για τους δημοσίους υπαλλήλους, θα δουν επιπλέον αναπροσαρμογή που θα φτάνει το 5% στον βασικό τους μισθό και μάλιστα αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2022, συμπλήρωσε ο υπουργός.  «Ενώ θεσπίζεται θεσπίζεται ειδικό επίδομα βιβλιοθήκης από 100 ευρώ έως και 200 ευρώ. Σημαντικά ωφελούμενα θα βγουν και τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Συγκεκριμένα, πέραν των αυξήσεων για τους δημοσίους υπαλλήλους που  ισχύουν για τους ένστολους, εκείνοι θα δουν επιπλέον ενίσχυση του εισοδήματος τους μέσω της αύξησης  του επιδόματος των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας από 13% έως 27% και της αύξησηςτου επιδόματος παραμεθορίου κατά 30% ».

Οι αυξήσεις  στους μισθούς των δημοσίων  υπαλλήλων

Επίσης μίλησε μεταξύ άλλων και για τις αυξήσεις που θα φέρει το νέο νομοσχέδιο στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. «Μια βασική αύξηση θα είναι οριζόντια, της τάξεως των 70 ευρώ μεικτά το μήνα τόσο για το ενιαίο όσο και για τα ειδικά μισθολόγια. Αυξάνεται και το επίδομα θέσης  κατά 30 %  και το επίδομα τέκνων από 20 ευρώ έως και 50 ευρώ . Συνολικά ο μέσος δημόσιος υπάλληλος θα έχει όφελος 1.292 ευρώ  μεικτά το χρόνο ενώ αν συνυπολογίσουμε και τις αυξήσεις και τις απαλλαγές  που ισχύουν φέτος θα έχει όφελος ύψους 2.084 ευρώ  μεικτά το χρόνο » τόνισε.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.