Quantcast
Δημόσιο: Οι νέοι μισθοί για τους εργαζομένους - Πώς θα διαμορφωθούν τα ποσά - enikonomia.gr
share

Δημόσιο: Οι νέοι μισθοί για τους εργαζομένους – Πώς θα διαμορφωθούν τα ποσά

δημοσιεύτηκε:

Σημαντικές παρεμβάσεις αναμένεται να γίνουν από τις αρχές του 2024 στους μισθούς των εργαζομένων του Δημοσίου. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στη Βουλή κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις, μια ευρεία παρέμβαση για τον μισθό στο Δημόσιο.

Στόχος είναι ο μισθός των νεοεισερχομένων στο Δημόσιο να διαμορφωθεί από 830 ευρώ έως και πάνω από 1.1150 ευρώ ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα (Υποχρεωτική, Δευτεροβάθμια, Τεχνολογική και Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση) στην οποία θα ανήκει ο κάθε εργαζόμενος. Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο εισαγωγικός  μισθός στο Δημόσιο είναι από 780 έως και 1.092 ευρώ.

Αυτό ενδιαφέρει το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο διότι όλοι θα έχουν αυξήσεις. Μπορεί η ποσοστιαία αύξηση να είναι μικρότερη αλλά αναπροσαρμογή στο εισόδημά τους  αναμένεται να δουν όλοι.

Αύξηση του επιδόματος τέκνων

Αυξήσεις θα υπάρξουν και στα επιδόματα τέκνων. Όπως:

  • Στα 70 ευρώ θα αυξηθεί το επίδομα για μια οικογένεια που έχει ένα παιδί, από 50 ευρώ που είναι σήμερα
  • Στα 120 ευρώ θα ανέλθει το επίδομα για μια οικογένεια που έχει 2 παιδιά, από 70 ευρώ που είναι σήμερα

Η ίδια «γραμμή» αναμένεται να ισχύσει και σχετικά με την αύξηση της έκπτωσης φόρου.

Ζητούμενο είναι να ενισχυθεί και το εισόδημα αυτών που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, στο Δημόσιο, με αισθητή αναπροσαρμογή του επιδόματος θέσης. Δεν αποκλείονται μάλιστα και διψήφια ποσοστά αύξησης.

Συμπερασματικά, θα υπάρξουν αυξήσεις στους μεικτούς μισθούς σε ένα ποσοστό το οποίο θα κυμαίνεται από το 4 έως το 8%, ποσοστό που ισοδυναμεί με έναν 13ο μισθό.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Τι είπε η Νίκη Κεραμέως για τους μισθούς στο Δημόσιο

Για το εάν  ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σήμερα εισαγωγικό μισθό για τους υπαλλήλους του δημοσίου στα 840 ευρώ ρωτήθηκε  η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως
κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ.
«Δεν μπορώ να σας πω κάτι γι’ αυτό» απάντησε η κυρία Κεραμέως. «Οι ανακοινώσεις θα γίνουν προφανώς από τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα αυτό. Αλλά έχει πολλά στοιχεία για την αύξηση. Θυμίζω δε, ότι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων έχουν να γίνουν 14 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή από το 2009» συμπλήρωσε .
Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.