Quantcast
Δημοτική Αστυνομία: Έρχονται 1.264 προσλήψεις - Τι είπε ο Βορίδης για το "Βοήθεια στο Σπίτι" - enikonomia.gr
share

Δημοτική Αστυνομία: Έρχονται 1.264 προσλήψεις – Τι είπε ο Βορίδης για το “Βοήθεια στο Σπίτι”

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται 1.264 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία. Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΠΟΠ ΟΤΑ, σύντομα θα γίνουν 1.264 προσλήψεις στην Δημοτική Αστυνομία ενώ δεσμεύτηκε ότι, σύντομα θα γίνει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων για τα ΜΑΠ, για να υπάρξει μία βιώσιμη λύση. Μάλιστα ο ίδιος θα μελετήσει την αλλαγή του Νομοθετικού Πλαισίου για τις κρίσεις προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων, όπως γνωστοποίησε.

Για την “βοήθεια στο σπίτι”

Επίσης ο κ. Βορίδης μίλησε για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” . Μετά την απόφαση του ΣΤΕ, είπε ότι εξετάζονται διάφοροι τρόποι νομικής αντιμετώπισης και πάντως αυτοί θα συνεχίσουν να εργάζονται έως τότε. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των συναντήσεων με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας θα επανέλθουμε με νέα συνάντηση προκειμένου να καταλήξουμε για την πορεία και την επίλυση και των υπολοίπων θεμάτων.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Έως τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να τεθεί ε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη για τις 1.264 προσλήψεις που θα γίνουν στη Δημοτική Αστυνομία. Το εν λόγω νομοσχέδιο θα προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Η διαδικασία για τον αριθμό των προσλήψεων αναμένεται να γίνει  μέσω ΑΣΕΠ.  Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα οι προσλήψεις στην Αστυνομία γινόταν με τις διατάξεις του ΠΔ 135/06.
  •  Οι αστυνομικοί αναμένεται να έχουν νέες αρμοδιότητες .

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.