Quantcast
Πετρέλαιο θέρμανσης: Οι νέες προβλέψεις για την τιμή του - Στα... ύψη το πετρέλαιο κίνησης - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο θέρμανσης: Οι νέες προβλέψεις για την τιμή του – Στα… ύψη το πετρέλαιο κίνησης

δημοσιεύτηκε:

Νέες εκτιμήσεις για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έκανε ο πρόεδρος Πρατηριούχων Εμπόρων καυσίμων, Νικόλαος Παπαγεωργίου μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θεωρητικά θα είναι σταθεροποιημένη έως τέλος Οκτωβρίου μετά την έκπτωση, την επιδότηση που έδωσε η κυβέρνηση των 25 λεπτών στην τελική τιμή και τα 7,5ο λεπτά που έδωσαν οι δύο όμιλοι οι πετρελαϊκοί, σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου και είπε πόσο πωλείται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα αστικά κέντρα.

«Η τιμή στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι οριακά στα 1,35  ευρώ το λίτρο, ωστόσο αναλόγως την περιοχή μπορεί να ανέβει κατά 2 λεπτά με 4 λεπτά, δηλαδή να διαμορφωθεί στο 1,39 ευρώ».

Επίσης  ρωτήθηκε γιατί κάποιος θα δώσει λιγότερα χρήματα εάν βάλει 1 λίτρο πετρέλαιο θέρμανσης από  κάποιον άλλον που θα βάλει 300 λίτρα. Αυτό συμβαίνει λόγω μεταφορικού απάντησε και πρόσθεσε πως «ένα βυτίο για να ξεκινήσει από τον τόπο που φορτώνει για να πάει να αδειάσει σε μια πολυκατοικία έχει ένα κόστος».

«Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουμε στα σπίτια είναι τιμή χονδρικής. Είναι πολύ κοντά στην τιμή. Δηλαδή μιλάμε για ένα κέρδος της τάξεως 2 λεπτών και 3 λεπτών το λίτρο από την τιμή που αγοράζουν τα πρατήρια ή έμποροι υγρών καυσίμων. Άρα λοιπόν το να πάρει κάποιος 1.000 λίτρα αυτό έχει ένα άλλο κέρδος συνολικό για την επιχείρηση, από το να πάρει 200 λίτρα  ή 300 λίτρα. Έτσι υπάρχει μια διακύμανση στην τιμή» σημείωσε.

«Η δική μας αγορά είναι πολύ ανταγωνιστική και ελεύθερη γιατί ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από πού θα προμηθευτεί καύσιμα…  είτε είναι πετρέλαιο θέρμανσης ,είτε άλλα είδη καυσίμων» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος μίλησε και για τα ενεργειακά προϊόντα. «Μέσα από τις συνεδριάσεις αντιλαμβάνομαι ότι θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας και αυτός και ο επόμενος. Βέβαια τα υγρά καύσιμα έχουν την ελάχιστη έναντι των άλλων ενεργειακών προϊόντων αύξηση ποσοστιαία. Δηλαδή μιλάμε για μια αύξηση της τάξεως του 40% με 50% κατά μέσο όρο σε όλα τα υγρά καύσιμα» επεσήμανε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Πετρέλαιο κίνησης: Πόσο έχει αυξηθεί η τιμή του μέσα σε 2 εβδομάδες

Σημαντική αύξηση έχει σημειώσει η τιμή του πετρελαίου κίνησης μέσα δυο εβδομάδες .

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, σε πολλές περιπτώσεις η τιμή του πετρελαίου κίνησης υπερβαίνει ακόμα και αυτή της βενζίνης. Αναλυτικά:

Στις 16 Οκτωβρίου 2022 η μέση πανελλαδική τιμή :

  • στην αμόλυβδη  βενζίνη (95 οκτ.) διαμορφώθηκε στα 2,036 ευρώ /lt
  • στο Diesel κίνησης διαμορφώθηκε στα 2,137 ευρώ /lt

(*Από 1,828€/lt στις 30/09/2022, πριν «κοπεί» η επιδότηση των 15 λεπτών, δηλαδή 17% πάνω)

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.