Quantcast
Δραγασάκης: Χωρίς σημαντική ελάφρυνση του χρέους, θα αποτύχει το νέο μνημόνιο - enikonomia.gr
share

Δραγασάκης: Χωρίς σημαντική ελάφρυνση του χρέους, θα αποτύχει το νέο μνημόνιο

δημοσιεύτηκε:

Χωρίς σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θα αποτύχει και το νέο μνημόνιο, όπως απέτυχαν και τα προηγούμενα, προειδοποίησε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και νυν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης.

Κάθε δάνειο περιλαμβάνει και μνημόνιο, αλλά το νέο μνημόνιο θα αποτύχει χωρίς σημαντική απομείωση του χρέους, τόνισε ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Tαυτόχρονα χαρακτήρισε έτος μετάβασης από την ύφεση στην ανάπτυξη το 2016.

Δεν είναι πάνσοφοι και οι δανειστές, δεν δίστασε να σημειώσει ο κ. Δραγασάκης, για να επισημάνει πως την επομένη των εκλογών, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και πάλι κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος “θα αξιολογεί τα αποτελέσματα κοινωνικά και θα μπορεί να αναιρεί μέτρα”.

Δεν είναι εύκολο να αποφασίζεις για τις ζωές των άλλων, όπως αν θα γίνουν περισσότερες απολύσεις, εμείς τα ζήσαμε αυτά τα διλήμματα, σχολίασε, για να επισημάνει στη συνέχεια πως “αν μας βοηθούσαν να έχουμε μία καλή συμφωνία, οι συντηρητικοί της Ευρώπης θα είχαν πρόβλημα”.

Θα έπρεπε να αλλάξουμε το κράτος, ακόμα κι αν δεν είχαμε μνημόνιο, διεμήνυσε.

Αν θέλουμε να συγκρουστούμε με τις παθογένειες, αυτό πρέπει να γίνει από δυνάμεις που δεν είχαν την ευθύνη για τις παθογένειες, σημείωσε.

Το ιδανικό σενάριο είναι η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ή κάτι κοντά σε αυτό για να μην μπούμε σε παζάρια, εξήγησε, σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο κ. Δραγασάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι θα υπάρξει κυβέρνηση αν είναι πρώτο κόμμα, δεσμεύθηκε τέλος ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.