Quantcast
ΕΒΕΑ:Το 80% των πολιτών απαισιόδοξο για την πορεία των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

ΕΒΕΑ:Το 80% των πολιτών απαισιόδοξο για την πορεία των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Το 80% των πολιτών δήλωσε ότι είναι απαισιόδοξο για την πορεία των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας, όπως έδειξαν τα πρώτα στοιχεία (25 έως 29 Ιανουαρίου) της έρευνας της εταιρείας ALCO η οποία διεξήχθη για το «Οικονομικό Βαρόμετρο» του ΕΒΕΑ του 2016.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το 62% των πολιτών δήλωσε ότι η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης ακολουθεί λανθασμένη πορεία με αποτέλεσμα να καταγράφονται αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο της επιχειρηματικότητας. Το 17% των πολιτών ανέφερε οτι συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ το 79% των πολιτών εξέφρασε την προσωπική του οικονομική κατάσταση.

Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1000 ατόμων.

Την άποψή του επί του θέματος εξέφρασε και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος λέγοντας ότι: «Δυστυχώς, ο δείκτης αισιοδοξίας για την οικονομία έχει επιστρέψει στα αρνητικά επίπεδα των περασμένων ετών, όταν η οικονομική κρίση βρισκόταν σε όξυνση. Το γεγονός αυτό δικαιολογεί και την αρνητική αξιολόγηση της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων όσο και για την κατάρτιση ενός νέου ασφαλιστικού».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.