Quantcast
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2016 - enikonomia.gr
share

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2016

δημοσιεύτηκε:

Δύο βασικές δυσκολίες αντιμετωπίζει ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2016 καθώς, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά, οι Περιφέρειες έχουν πλέον την υποχρέωση “να αναλάβουν την απ’ ευθείας καταβολή μισθοδοσίας από τις αρχές του 2016″ ενώ μέχρι πρότινος οι υπάλληλοι πληρώνονταν κατ΄ ευθείαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, με βάση το ενιαίο μισθολόγιο”.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κ. Αηδονά, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρει ότι για την αρμοδιότητα των σχολικών μεταφορών που το 2015 άσκησαν οι Περιφέρειες, το ποσό για το 2016 θα παραμείνει σταθερό χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η αύξηση του Φ.Π.Α. από 13% σε 23%.

Αναλυτικά, το σύνολο των εσόδων του προϋπολογισμού του 2016 διαμορφώνεται σε 208.264.481 ευρώ και το σύνολο των εξόδων σε 280.542.397 ευρώ. Το λογιστικό έλλειμμα των 72.277.916 ευρώ καλύπτεται από το ταμειακό υπόλοιπο έτους 2015 που προβλέπεται να προκύψει από την εκτέλεση του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους.

Από τα έσοδα, τα 98 εκ. αφορούν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η μισθοδοσία προσωπικού ανέρχεται σε 41 εκ. και οι μεταβιβαστικές πληρωμές σε 43 εκατομμύρια. Στις τελευταίες περιλαμβάνονται 26 εκ. για μεταφορά μαθητών, 14 εκ. για επιδόματα νεφροπαθών και 3 εκ. για επιχορήγηση προνοιακών ιδρυμάτων. Απομένουν περίπου 25 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 12 εκ. προορίζονται για προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και για λειτουργικές δαπάνες.

Ο προϋπολογισμός του 2016 εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η παράταξη της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας εξέφρασε την αντίθεσή της στη μεταφορά της μισθοδοσίας των υπαλλήλων από τον κρατικό προϋπολογισμό στις ίδιες τις περιφέρειες της χώρας ενώ αντίστοιχη θέση εξέφρασαν και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.