Quantcast
Ειδικό επίδομα για ανέργους - Το ποσό και οι δικαιούχοι - enikonomia.gr
share

Ειδικό επίδομα για ανέργους – Το ποσό και οι δικαιούχοι

δημοσιεύτηκε:

Ειδικό επίδομα ύψους 200 ευρώ  χορηγεί ο ΔΥΠΑ σε συγκεκριμένη κατηγορία ανέργων.

Το επίδομα αυτό αφορά στους  μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας από 20 έως 66 ετών, των οποίων έχει λήξει η 12μηνη τακτική επιδότηση. Παράλληλα επισημαίνεται ότι  το  επίδομα  χορηγείται προσωπικά στον ίδιο το δικαιούχο για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργος και σε καμία περίπτωση πέρα από 12 μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν μεταξύ άλλων για το επίδομα τα εξής:

Οι προϋποθέσεις

Οι προϋποθέσεις για να χορηγηθεί το επίδομα στους  μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας από 20 έως 66 ετών είναι οι εξής:

  • Να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας επί 12 μηνο (εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του  ΔΥΠΑ).
  • Να μην υπερβαίνει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τα 10.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο εισόδημα προσαυξάνεται κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο. Ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό, απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα από κάθε πηγή – με εξαίρεση τις αποζημιώσεις απόλυσης – του προ-προηγούμενου από την άσκηση του δικαιώματος φορολογικού έτους του ανέργου, της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του. Δεν προσμετράται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, καθώς και το επίδομα μακροχρονίως ανέργου (για τυχόν χορήγηση του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος) . Για ενήλικες άγαμους δικαιούχους ως οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το ατομικό

Η διαδικασία υποβολής Αίτησης 

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν, εντός προθεσμίας 2 μηνών από τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά, μέσω των υπηρεσιών της ΔΥΠΑ.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.