Quantcast
Ενέργεια: Πώς μπορεί η Ελλάδα να πετύχει τη χαμηλότερη τιμή στην Ευρώπη - Όλα όσα είπε ο κ.Γεωργιάδης - enikonomia.gr
share

Ενέργεια: Πώς μπορεί η Ελλάδα να πετύχει τη χαμηλότερη τιμή στην Ευρώπη – Όλα όσα είπε ο κ.Γεωργιάδης

δημοσιεύτηκε:

Για τρόπο που θα μπορούσε η Ελλάδα να πετύχει τη χαμηλότερη τιμή ενέργειας στην Ευρώπη, αλλά και για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Πρίγκιπα – Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας στην χώρα μας,  μίλησε μεταξύ άλλων σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο πρίγκιπας-διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας  “μας ζήτησε η χώρα μας να γίνει η πύλη  για τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές  προς την υπόλοιπη ευρωπαϊκή ήπειρο, με τεράστιο όφελος για τη χώρα μας καθόσον αυτό θα σήμαινε ότι η Ελλάδα θα είχε τη χαμηλότερη τιμή ενέργειας στην Ευρώπη και θα μπορούσε να κερδίζει αρκετά από τη μεταπώληση της ενέργειας αυτής. Ταυτόχρονα, μας ζήτησε να γίνουμε το logistics center μέσω του οποίου θα περνάνε όλα τα προϊόντα της Σαουδικής Αραβίας προς εξαγωγή στις ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης ζήτησε τη συνεργασία της Ελλάδος με τη Σαουδική Αραβία στον τομέα του τουρισμού προκειμένου η Ελλάδα να γίνει πύλη εισόδου προς τη Σαουδική Αραβία για την υπόλοιπη Ευρώπη μέσω των Αθηνών. Όλα αυτά είναι έργα τα οποία εφόσον υλοποιηθούν, η Ελλάδα αλλάζει τελείως επίπεδο, εντελώς“.

Τέλος μίλησε και για το Επιχειρηματικό Φόρουμ, όπου έγινε η συνάντηση μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών από την Ελλάδα και από τη Σαουδική Αραβία. ” Στο Επιχειρηματικό Φόρουμ, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών από την Ελλάδα και από τη Σαουδική Αραβία, υπήρξε η υπογραφή 16 συμφωνιών συνολικού ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, σχεδόν σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως στην ενέργεια, την άμυνα, τη ναυτιλία, την αγροτική παραγωγή και σε άλλους… Έχουμε πια ροή επενδύσεων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα αλλά και από την Ελλάδα προς τη Σαουδική Αραβία. Αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη, με στόχο τα επόμενα χρόνια να είμαστε προνομιακός οικονομικός παίκτης με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο έχει απίστευτη οικονομική δύναμη και υπό τις παρούσες συνθήκες της ανόδου της τιμής του πετρελαίου, ακόμα μεγαλύτερη”, τόνισε.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.