Quantcast
ΕΝΦΙΑ: Πόσοι και γιατί έλαβαν έκπτωση 10% στο φόρο ακινήτων - enikonomia.gr
share

ΕΝΦΙΑ: Πόσοι και γιατί έλαβαν έκπτωση 10% στο φόρο ακινήτων

δημοσιεύτηκε:

Δεν έλαβαν τελικά την έκπτωση του 10% στον ΕΝΦΙΑ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων που ασφάλισαν το 2023 το σπίτι τους για φυσικές καταστροφές.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, από τους 6.167.304 πολίτες οι 215.171 σωρευτικά ασφάλισαν για ολόκληρο το 2023 τα σπίτια τους  για φυσικές καταστροφές  (σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα). 

Έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένα ακίνητα περί φυσικών καταστροφών: Πόσοι  υπέβαλλαν αίτηση

Αίτηση για την  έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένα ακίνητα περί φυσικών καταστροφών θα μπορούσαν θεωρητικά να υποβάλουν 1.074.053 ιδιοκτήτες. Το κόστος για τον προϋπολογισμό υπολογίζεται στα 30 εκατ. ευρώ.  Ωστόσο το 80% των αιτήσεων απορρίφθηκε από το σύστημα επειδή δεν πληρούσε και τα τρία κριτήρια που αποτελούσαν προϋπόθεση για την χορήγηση της μείωσης του 10% στο ποσό του ΕΝΦΙΑ.

Επίσης οι ιδιόκτητες που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές και τους έχει επιβληθεί φόρος ενώ τύγχαναν απαλλαγής, θα πρέπει να περάσουν από την Εφορία τους, αφού πρώτα κλείσουν ραντεβού, για να υποβάλλουν αίτηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ  και να προσκομίσουν τα σχετικά  δικαιολογητικά.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως η ΑΑΔΕ ανάρτησε στο taxisnet συνολικά 7.159.164 εκκαθαριστικά σημειώματα  του ΕΝΦΙΑ και το ποσό του φόρου διαμορφώνεται στα 2,286 δισ. ευρώ.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.