Quantcast
Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί στις 12 Απριλίου η Ένωση Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αττικής-Τι ζητεί - enikonomia.gr
share

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί στις 12 Απριλίου η Ένωση Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αττικής-Τι ζητεί

δημοσιεύτηκε:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί στις 12 Απριλίου στη 1μμ η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) έξω από το Υπουργείο Οικονομικών Καραγεώργη Σερβίας 10. προκειμένου να ικανοποιηθούν μια σειρά από αιτήματα.

«Δεν είμαστε διατιθέμενοι να λιώσουμε μέσα στα γραφεία μας!

Όλοι στο δρόμο!

Όλοι στη συγκέντρωση της ΕΦΕΕΑ την Παρασκευή 12/4 και ώρα 13.00 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών Καραγεώργη Σερβίας 10.

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι εδώ και καιρό κυβέρνηση και μεγάλο-εταιρείες του κλάδου απεργάζονται την επαγγελματική μας εξαΰλωση.

Οφείλουμε στον εαυτό μας, στις οικογένειες μας, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία, να δηλώσουμε ότι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Το μόνο πια που έχει απομείνει, είναι η αξιοπρέπεια μας. Δεν μπορούμε να την απαρνηθούμε κι αυτή.

Δε χωράει καμία επανάπαυση ή απογοήτευση. Χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν έχει δοθεί.

Η ζωή μας έχει μεγαλύτερη αξία από τα ποσοστά του κέρδους μιας χούφτας μεγάλων επιχειρήσεων. Δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα πίσω από τα αυτονόητα.

Το ΔΣ της ένωσης υλοποιώντας σχετική απόφαση της ΓΣ, αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα μας, καλώντας σε κινητοποίηση του κλάδου με κλείσιμο των γραφείων και συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 12/4/2024 και ώρα 13.00

Να είμαστε όλοι εκεί! » σημειώνει σε ανακοίνωση της η Ένωση

Τα αιτήματα

«Διεκδικούμε άμεσα:

1 MY DATA: Αποστολή στην Α.Α.Δ.Ε μόνο των εσόδων. Καμιά σκέψη για επιβολή προστίμων.

2. Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας

3. Καμία ανοχή στο «κλείδωμα» των δηλώσεων εισοδήματος – ΦΠΑ. Ανάκληση της απόφασης 1020/2024.

4. Πραγματική νομοθέτηση της ασθένειας με βάση τις ιατρικές βεβαιώσεις και τα ιατρικά πρωτόκολλα. Επιπλέον για το διάστημα ασθένειας ή λοχείας, χορήγηση επιδόματος ασθένειας και απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια δικαιωμάτων.

5. Άμεση απενεργοποίηση του ν. 4557/2018 με την προοπτική της κατάργησής του. Ανάκληση των εντολών ελέγχου σε λογιστές.

Φυσικά δεν είναι μικρότερης σημασίας προβλήματα όπως η εντατικοποίηση της εργασίας μας και στην υποστήριξη εργατικών ζητημάτων μέσω του ΕΡΓΑΝΗ II, τα προβλήματα και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απορρέουν από την «στο πόδι» διασύνδεση των pos, μητρώα που φυτρώνουν δεξιά και αριστερά σαν τα μανιτάρια, εξοντωτικές καταληκτικές ημερομηνίες δηλωτικών υποχρεώσεων, δυσβάστακτα πρόστιμα για ασήμαντες αφορμές που δεν εξορθολογίζονται ούτε με τον νέο Κ.Φ.Δ. και μια σειρά άλλα.

Συντονίζουμε τη δράση μας με τις επαγγελματικές οργανώσεις των πελατών μας και των μισθωτών συναδέλφων μας.

Συμμετέχουμε μαζί με όλο το λαό, στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 17/4/2024.

Άμεση προτεραιότητα όμως έχει η κλαδική μας κινητοποίηση στις 12/4/2024 και ώρα 13.00 έξω απ το υπουργείο οικονομικών.

Να είμαστε όλοι εκεί !! » προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.