Quantcast
Επιχειρήσεις: Τι εξετάζεται για τις ταμειακές μηχανές - enikonomia.gr
share

Επιχειρήσεις: Τι εξετάζεται για τις ταμειακές μηχανές

δημοσιεύτηκε:

Στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών βρίσκεται η επέκταση των επιδοτήσεων και σε άλλες τεχνολογικές λύσεις αναφορικά με την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων, όπως προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις που έκανε σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ. 

«Εξετάζουμε να δούμε τι χρηματοδοτικά εργαλεία έχουμε γι’ αυτό» σημείωσε ο κ. Θεοχάρης αναφερόμενος στο θέμα των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων. «Θέλουμε και είναι βασική αρχή αυτή, να είναι ουδέτερη τεχνολογικά η αναβάθμιση αυτή. Δεν θέλουμε να πούμε στον άλλον θα έχεις ταμειακή μηχανή και POS φυσικό ή θα είναι όλα στο κινητό σου ή θα είναι σε 2 μηχανήματα πάλι software το ένα ή στο κομπιούτερ ή στο ipad. Ο σκοπός μας είναι να αφήσουμε την αγορά να βρει τις λύσεις… να πάει προς την κατεύθυνση που θέλει να πάει» συμπλήρωσε.

Και μια από τις δυνατότητες που θέλουμε να έχουμε από αυτό είναι πως από την στιγμή που πληρώνουμε όλοι μας με κάρτα να μην υπάρχει περίπτωση να μην έχει κοπεί απόδειξη.

Επεσήμανε στη συνέχεια πως θα είναι κλειδωμένα τα πληκτρολόγια στα POS «είτε μας έδωσαν την απόδοση είτε όχι εφόσον πληρώθηκε με κάρτα. Εξετάζουμε να δούμε εάν αντίστοιχη επέκταση υπάρχει και σε άλλες λογικές. Το IRIS είναι ένα σύστημα που υπάρχει διατραπεζικό για να πληρώνεται από λογαριασμό σε λογαριασμό. Δεν μας ενδιαφέρει ο τρόπος πληρωμής… αρκεί να να μην είναι μετρητά. Να μην είναι μετρητά αυτό είναι βασικό. Υπάρχει μια απόλυτη σύνδεση μεταξύ της αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και της αύξησης των δημοσίων εσόδων, δηλαδή της μείωσης της φοροδιαφυγής» σημείωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.