Quantcast
Επίδομα 1000 ευρώ από την ΔΥΠΑ: Εξελίξεις για τις πληρωμές - enikonomia.gr
share

Επίδομα 1000 ευρώ από την ΔΥΠΑ: Εξελίξεις για τις πληρωμές

δημοσιεύτηκε:

Εξελίξεις για το έκτακτο επίδομα των 1.000 ευρώ που χορηγεί η ΔΥΠΑ σε ανέργους που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα για την κατάρτιση  ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων.

« Η ενημέρωση που έχω από τους υπηρεσιακούς που κάνουν τους ελέγχους μου λένε πως τέλος Μαρτίου εάν όχι, πρώτη εβδομάδα Απριλίου θα ξεκινήσουν οι πρώτες πληρωμές  για όσους έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα για την κατάρτιση  ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων » είπε ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha. Και συνέχισε λέγοντας πως οι πληρωμές αυτές θα γίνουν πριν το Πάσχα.

 Γιατί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα οι δικαιούχοι

Μεταξύ άλλων ο ο κ.  Πρωτοψάλτης εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο οι δικαιούχοι του προγράμματος δεν έχουν πληρωθεί ακόμη παρόλο που έχει ολοκληρωθεί. « Εμείς ακολουθούμε μια σειρά ελέγχων που πρέπει να γίνουν. Γιατί αυτό το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης και υπάρχουν συγκεκριμένες  διαδικασίες ελέγχου που πρέπει να ακολουθηθούν πριν την εκταμίευση και στους καταρτιζόμενους και στους παρόχους » σημείωσε.

Και είπε πως το πρόγραμμα αυτό προέρχεται  «δημόσιο χρήμα και ευρωπαϊκό χρήμα εν προκειμένου και έχει συγκεκριμένους ελέγχους».

 Πώς υπολογίζεται το επίδομα και ποιους αφορά

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αυτό είχε διάρκεια από 50 έως 200 ώρες και  πως ο ωφελούμενος θα λάβει 5 ευρώ την ώρα.

Επίσης επισημαίνεται πως δικαίωμα υποβολής «Αίτησης Συμμετοχής» για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων, για κατάρτιση μέσω των Κ.Ε.ΔI.ΒI.Μ των Α.Ε.Ι. και των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ., είχαν οι άνεργοι οι οποίοι πληρούσαν κατ’ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:

1. Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ), ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

2. Εχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

3. Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο γυμνασίου).

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που το απολυτήριο γυμνασίου ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος ή ανώτερος τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.

Το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης μπορεί να απαιτεί επιπλέον προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ωφελούμενων

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.