Quantcast
Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας: Έρχονται νέοι δικαιούχοι - Τι είπε ο Σταϊκούρας για τις συντάξεις του 2024 - enikonomia.gr
share

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας: Έρχονται νέοι δικαιούχοι – Τι είπε ο Σταϊκούρας για τις συντάξεις του 2024

δημοσιεύτηκε:

Ερχεται νέα μόνιμη αύξηση στις συντάξεις των ασφαλισμένων το 2024.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ «του χρόνου με βάση τον πληθωρισμό και τον ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης  φέτος θα υπάρξει με τα σημερινά δεδομένα μια νέα μόνιμη αύξηση στις συντάξεις περίπου της τάξεως του 3,4%…. με τα σημερινά δεδομένα . Αυτά  όμως πως θα μεταβληθούν στην πορεία του χρόνου δεν το γνωρίζουμε ακόμα».

Επίσης προανήγγειλε πως θα ενταχθούν με ΚΥΑ  και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. «Ερχόμαστε και βοηθάμε μέσα από τα βαρέα και ανθυγιεινά με ένα επίδομα που είναι 250 ευρώ και όχι 150 ευρώ. Διευρύνουμε την ομάδα των συμπατριωτών μας που παίρνουν αυτό το επίδομα, με αποτέλεσμα αυτό να είναι 250 εκατ. ευρώ. Αυξημένο κατά 80 εκατ. ευρώ » είπε και πρόσθεσε πως « θα ενταχθούν τις επόμενες εβδομάδες σε αυτό και άλλες κατηγορίες εργαζομένων» .

«Θα τις δείτε σιγά σιγά τις κατηγορίες αυτές να ξεδιπλώνονται ….που θα είναι ΚΥΑ του υπουργείου Οικονομικών με τα συναρμόδια υπουργεία» σημείωσε,.

Δημόσιο: Τι είπε ο Σταϊκούρας για το ειδικό  μισθολόγιο

Τέλος μίλησε και για το ειδικό μισθολόγιο των υπαλλήλων του Δημοσίου.

«Έχουμε την πρόβλεψη… η  οποία θα υλοποιηθεί  από 1/1/2024 για ένα νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Αυτό  θα καλύπτει όλους τους συμπατριώτες μας του Δημοσίου, αρχικού κόστους 500 εκατ. ευρώ.  Στο μισθολόγιο αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι στρατιωτικοί.

Ούτως ή άλλως υπάρχουν προβλέψεις για γιατρούς που ήδη υλοποιούνται , 10% αύξηση στο μισθό τους. Συν οι όποιες προβλέψεις : δώσαμε τα 600 ευρώ στους ένστολους, στους αστυνομικούς, συν όποιες παρεμβάσεις κάναμε στο νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή και το μισθολόγιο στην Εθνική Άμυνα. Συμπέρασμα πάνω από 1 δισ ευρώ βοήθεια στους δημοσίους υπαλλήλους…….»

 

.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.