Quantcast
Επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας στους λογαριασμούς: Αυτές είναι οι θετικές αλλαγές που έγιναν - enikonomia.gr
share

Επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας στους λογαριασμούς: Αυτές είναι οι θετικές αλλαγές που έγιναν

δημοσιεύτηκε:

Παράταση στις απευθείας επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας των επιχειρήσεων και των οικιακών καταναλωτών για τον Αύγουστο  δίνουν δύο νέες αποφάσεις  των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ.

Μερικές από τις αλλαγές που έχουν γίνει στη πρώτη απόφαση που αφορά τις  επιδοτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας των επιχειρήσεων είναι:

  • ότι συμπεριλαμβάνονται και οι μη οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που  είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ή σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα αφορούσε μόνο κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονταν με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και όχι αυτά που δεν είχαν ρήτρα αναπροσαρμογής .
  • η μηνιαία επιδότηση είναι σχεδόν τριπλάσια  στους λογαριασμούς αυτούς τον Αύγουστο, καθώς διαμορφώνεται στα 250 ευρώ από 100 ευρώ που ήταν τον Ιούνιο.

Οι  τροποποιήσεις  που έχουν γίνει στη δεύτερη  απόφαση που αφορά τις  επιδοτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας των οικιακών καταναλωτών  είναι μεταξύ άλλων:   

  • συμπεριλαμβάνονται και  κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας  που δεν έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής κάτι που δεν ίσχυε έως τώρα.
  • Επίσης επισημαίνεται πως η μηνιαία επιδότηση του Αυγούστου έχει τριπλασιαστεί, καθώς διαμορφώνεται στα 377  ευρώ  ανά Μεγαβατώρα (ΜWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, σε σχέση με τον Ιούνιο, που ήταν στα 100ευρώ

Ακολουθούν οι αποφάσεις

ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ:  ΕΠΙΧΕΡΗΣΕΙΣ

«Για το μήνα Αύγουστο του έτους 2022, δικαιούχοι είναι επιπλέον οι μη οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. («Εφεξής κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής»)» αναφέρεται στην απόφαση.

« Για όλους τους μη οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ή σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται για τον μήνα Αύγουστο του έτους 2022 στο ποσό των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (ΜWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης, σημειώνεται μεταξύ άλλων.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

«Για το μήνα Αύγουστο του έτους 2022, δικαιούχοι είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και οι καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, οι οποίοι είναι δικαιούχοι ειδικών τιμολογίων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ).».

Συγκεκριμένα, «για τον μήνα Αύγουστο του έτους 2022 και για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής και είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ή του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ), εφαρμόζεται μοναδιαία επιδότηση, ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ίση με τριακόσια εβδομήντα επτά (377) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (ΜWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.».

Διαβάστε και τις δύο αποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ για την επιδότηση της ηλεκτρικής ενέργειας εδώ

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.