Quantcast
Επιδότηση τόκων δανείων: Υπεγράφη η απόφαση - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Επιδότηση τόκων δανείων: Υπεγράφη η απόφαση – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Την απόφαση για την κάλυψη των τόκων υφιστάμενων ενήμερων δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή, 10 Απριλίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης. Προβλέπεται η δυνατότητα παράτασης του χρονικού διαστήματος για επιπλέον δύο μήνες εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του μέτρου στήριξης των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων θα ανέλθει σε 1,2 δισ. ευρώ, με αρχικό ποσό ύψους 750 εκατ. ευρώ, και αφορά τόκους δανείων τακτής λήξης, ομολογιακών δανείων και συμβάσεων πίστωσης (ανοικτών αλληλόχρεων λογαριασμών), περιλαμβανομένων τιτλοποιημένων δανείων και πιστώσεων (άρθρο 10 του ν. 3156/2003) με διαχειριστή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που μετέχει στη Δράση και τα οποία ήταν ενήμερα στις 31 Δεκεμβρίου του 2019.
Την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων προς τις τράπεζες μέσω του ΠΣΚΕ. Διευκρινίζεται ότι η δράση αφορά στην κάλυψη τόκων υφιστάμενων ενήμερων δανείων στις 31 Δεκεμβρίου του 2019 για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν ενεργό ΚΑΔ από όσους έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών και υπό την προϋπόθεση διατήρησης τουλάχιστον του ίδιου αριθμού εργαζομένων τους στις 19 Μαρτίου του 2020 και στις 31 Δεκεμβρίου του 2020.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Με την πληρωμή των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων απλώνει μια ουσιαστική ομπρέλα προστασίας πάνω από όλες τις υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις έτσι ώστε να αντέξουν την λαίλαπα του κορονοϊού και να είναι έτοιμες να λειτουργήσουν ξανά την επόμενη ημέρα της κρίσης με όλες τις θέσεις εργασίας εξασφαλισμένες. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου για την ταχύτητα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη γρήγορη έγκριση». Από τη μεριά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων , Γιάννης Τσακίρης τόνισε πως : «Η ενίσχυση αυτή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από πόρους του ΕΣΠΑ, είναι άμεσο κεφάλαιο κίνησης, που μαζί με τα άλλα μέτρα που σχεδιάζει και υλοποιεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στοχεύουν όχι μόνο να τις κρατήσουν ζωντανές, αλλά και να τις προετοιμάσουν για την επόμενη μέρα της κρίσης δίνοντάς τους τη δυνατότητα για μια δυναμική επανεκκίνηση».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.