Quantcast
Έρχεται διασύνδεση ΓΕΜΗ και ΕΦΚΑ- Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Έρχεται διασύνδεση ΓΕΜΗ και ΕΦΚΑ- Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας επεσήμανε πως σχεδιάζεται η διασύνδεση ΓΕΜΗ και ΕΦΚΑ αλλά και ένα πρόγραμμα δημιουργίας Θερμοκοιτίδων Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στα επιμελητήρια.

Αυτό προέκυψε από την συνάντηση που είχε ο κ. Σκρέκας με τον πρόεδρο της διοικητικής  Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Ιωάννη Μασούτη και με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τις ελληνικές επιχειρήσεις. Επίσης ο κ. Σκρέκας δήλωσε την πρόθεσή του για συνεργασία με τη φράση «Αναμένουμε τις προτάσεις σας για νομοθετικές παρεμβάσεις».

Η συνάντηση

Στη συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, παραδόθηκε υπόμνημα που περιελάμβανε προτάσεις-δράσεις για τη βελτίωση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, για την επέκταση του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Επιχειρηματικότητας», με σειρά υποέργων ψηφιακής εξέλιξης του ΓΕΜΗ, μέσω νέων δράσεων υποστήριξης των επιχειρήσεων με χρήση τεχνολογίας «τεχνητής νοημοσύνης», ανάπτυξης ψηφιακών υπηρεσιών στα επιμελητήρια με σκοπό την υποστήριξη κλάδων της τοπικής οικονομίας, καθώς επίσης και δράσεις για την καταπολέμηση της ψηφιακής απάτης με το υποέργο «Μηχανισμός Καταπολέμησης της Ψηφιακής Απάτης». Ως «όχημα» παροχής των υπηρεσιών αυτών, προτάθηκε η δημιουργία μίας «Ψηφιακής Δομής Στήριξης της Επιχειρηματικότητας».

Ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει ξεκινήσει δράσεις απλοποίησης των διοικητικών διαδικασιών μέσω των νέων τεχνολογιών, που θα ωφελήσουν τόσο τους πολίτες όσο και τις επιχειρήσεις.

Με αφορμή τις συναντήσεις αυτές ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιάννης Μασούτης δήλωσε: «Είναι επιτακτική η ανάγκη οι παραγωγικοί υπουργοί, των οποίων το χαρτοφυλάκιο συνδέεται με την επιμελητηριακή κοινότητα της χώρας, να αντιλαμβάνονται, να προωθούν και να επιλύουν ζητήματα, τα οποία απασχολούν τις επιχειρήσεις και σε κλίμα συμπερίληψης να δίνουν λύσεις προς όφελος του ελληνικού επιχειρείν. Στην κατεύθυνση αυτή, συμβάλλουν και οι συναντήσεις του προεδρείου της ΚΕΕΕ με τους υπουργούς Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Καταθέσαμε στους δυο υπουργούς υπομνήματα και δεσμευτήκαν να προωθήσουν τα ζητήματα που μας απασχολούν και περιλαμβάνονται στα κείμενά μας».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.