Quantcast
Έρχεται ΚΥΑ για τα αποθέματα προϊόντων – Τι αλλάζει - enikonomia.gr
share

Έρχεται ΚΥΑ για τα αποθέματα προϊόντων – Τι αλλάζει

δημοσιεύτηκε:

Αύριο ενδέχεται να αρχίσει η δήλωση των αποθεμάτων σε γεωργικά προϊόντα και πρώτες ύλες, όπως θα προβλέπει σχετική ΚΥΑ, ανέφερε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

“Περάσαμε μια διάταξη με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή και ζητάμε για συγκεκριμένα προϊόντα, κατά βάση για τις πρώτες ύλες, για τις ζωοτροφές, για τα λιπάσματα, για το σιτάρι από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτό να μας δηλώσουν τα αποθέματά τους. Αυτό θα γίνει από εβδομάδα και θα γίνει δήλωση των αποθεμάτων εντός 48 ωρών. Και όλο αυτό γίνεται ενώ ξέρουμε ότι υπάρχει επάρκεια αλλά πρέπει να υπάρχει και διαθεσιμότητα. Δεν πρέπει να διανοηθεί κανείς ότι μπορεί να κερδοσκοπήσει αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή την οποία βιώνουμε όχι ως χώρα η οποία βιώνεται παγκοσμίως” περιέγραψε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι τη Δευτέρα μάλλον θα βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία εντός 48 ωρών θα πρέπει οι επιχειρήσεις του κλάδου να δηλώσουν τα αποθέματα τους και το σημείο, στο οποίο αυτά βρίσκονται.

“Αυτή δήλωση θα επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Άλλωστε συνολικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε να δηλωθούν τα αποθέματα από συγκεκριμένα προϊόντα σε όλη την Ευρώπη”, πρόσθεσε.

Για το ηλιέλαιο

Επίσης μίλησε και για το ηλιέλαιο. “Η Ελλάδα έχει μεγάλη παραγωγή από το ηλιοτρόπιο , από το συγκεκριμένο φυτό παράγεται και το ηλιέλαιο .Όμως στην Ελλάδα το 90% από την παραγωγή πηγαίνει για το λεγόμενο βιοκαύσιμο και το 10% για μαγειρική χρήση, γιατί μέχρι τώρα ερχόταν από την Ουκρανία αλλά δεν έρχονταν πολύ μεγάλες ποσότητες” υπογράμμισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.