Quantcast
Έρχονται μειώσεις στους λογαριασμούς φυσικού αερίου - enikonomia.gr
share

Έρχονται μειώσεις στους λογαριασμούς φυσικού αερίου

δημοσιεύτηκε:

Ιδιαίτερη κινητικότητα επικρατεί στην αγορά ενέργειας και συγκεκριμένα στο φυσικό αέριο, καθώς φαίνεται πως δημιουργούνται νέες δυνατότητες και ευκαιρίες λόγω των επικείμενων μειώσεων στις τελικές χρεώσεις όλων των ειδών. Η εξέλιξη αποτελεί απόρροια των χαμηλών τιμών πετρελαίου εδώ και αρκετό καιρό με αποτέλεσμα να προκύψουν σημαντικές εκπτώσεις στους λογαριασμούς που θα εκδοθούν από τις αρχές του έτους. Η μόνη επιφύλαξη που υπάρχει είναι η κρίση ανάμεσα σε Τουρκία-Ρωσία και το γενικότερο πλαίσιο στη Συρία που μπορεί να ανατρέψουν προς τα πάνω τις τιμές του “μαύρου χρυσού”.

Το όφελος για την βιομηχανία φαίνεται πως θα είναι μεγάλο από την μείωση (ίσως και 35%) γεγονός που θα φέρει χαμηλότερα τιμολόγια για τους καταναλωτές από τις τρεις Εταιρείες Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

Από την άλλη πλευρά, μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι, όπως οι Protergia – Ομιλος Μυτιληναίου, Ήρων – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Elpedison, φαίνεται πως είναι έτοιμοι για νέα project, στο πλαίσιο της απαλευθέρωσης της αγοράς, όπως είχε συμβεί και στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας και αναμένεται να βγουν στην αγορά διάφορα πακέτα ρεύματος και φυσικού αερίου.

Βάσει εκτιμήσεων, στην Αττική, που υπάρχουν 320.000 πελάτες, τα οικιακά τιμολόγια για το πρώτο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένα κατά 15% έναντι του αντίστοιχου φετινού διαστήματος, ενώ την τελευταία διετία έχουν μειωθεί κατά 20%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.