Quantcast
ΕΣΥ: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο προσλήψεων - Τι είπε Χρυσοχοΐδης για τις ελλείψεις φαρμάκων - enikonomia.gr
share

ΕΣΥ: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο προσλήψεων – Τι είπε Χρυσοχοΐδης για τις ελλείψεις φαρμάκων

δημοσιεύτηκε:

Με ψηφιακό τρόπο θα γίνουν άμεσα οι νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. «Θα υπάρχει ένα Συμβούλιο ανά Υγειονομική περιφέρεια και ανά ειδικότητα, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο, με όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης του υποψηφίου. Παράλληλα, θα μειωθούν οι προθεσμίες για την υποβολή και αξιολόγηση των δικαιολογητικών. Πρόκειται για διαδικασίες που θα γίνονται με αξιοκρατικά, αντικειμενικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα τυπικά προσόντα, όσο και την έκβαση της συνέντευξης του υποψηφίου. Τέλος, όλη η παραπάνω διαδικασία θα απλοποιηθεί με τη χρήση ψηφιακών μέσων, καθώς τόσο η κατάθεση των δικαιολογητικών, όσο και η αξιολόγηση θα γίνονται ηλεκτρονικά» όπως επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Με αυτό τον τρόπο, όλοι όσοι προσληφθούν, θα είναι άμεσα στη διάθεση τόσο του συστήματος, όσο και του πολίτη για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να αναλάβουν τα καθήκοντά τους» συμπλήρωσε.

 Χειρουργεία: Ποιοι ασθενείς θα έχουν προτεραιότητα σε επεμβάσεις μετά την εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία θα γίνεται η καταχώρηση της λίστας αναμονής

Επίσης ανέφερε ποιοι ασθενείς θα έχουν προτεραιότητα σε επεμβάσεις μετά την εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία θα γίνεται η καταχώρηση της λίστας αναμονής για τα χειρουργεία.

«Έχει ήδη υπερψηφιστεί στη Βουλή, διάταξη του Υπουργείου Υγείας, που αφορά τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία θα γίνεται η καταχώρηση της λίστας αναμονής για τα χειρουργεία. Η λειτουργία της πλατφόρμας, αναμένεται έως το τέλος του χρόνου. Έτσι, θα είμαστε και εμείς σε θέση να γνωρίζουμε τον αριθμό των συμπολιτών μας που περιμένουν να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη επέμβασή τους. Οι ασθενείς που έχουν βιώσει αυτή την αναμονή, πρόκειται να πάρουν σειρά και να εγχειριστούν άμεσα. Θα υπάρξουν και εκ νέου ανακοινώσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα»  σημείωσε.

« Η δημιουργία της πλατφόρμας και η διασύνδεση των νοσοκομείων της χώρας σε επίπεδο χειρουργείων, είναι μέρος της γενικότερης προσπάθειας μας για την ψηφιακή αναβάθμιση του ΕΣΥ και τη βελτίωση της πρόσβασης και της ποιότητας της περίθαλψης. Η παραπάνω μεταρρύθμιση, σε συνδυασμό με την προώθηση της δημιουργίας του ψηφιακού υγειονομικού χάρτη μας επιτρέπουν να έχουμε μια πλήρη και καθαρή εικόνα όσων συμβαίνουν στις υγειονομικές δομές της χώρας και, ταυτόχρονα, διασφαλίζει την ενιαία λειτουργία του συστήματος » συμπλήρωσε .

Ελλείψεις φαρμάκων: Έρχεται το Ηλεκτρονικό Σύστημα  (Η.Σ.Πα.Δι.Φ.)

Επίσης μίλησε και για τις ελλείψεις φαρμάκων. «Η χώρα μας, σύντομα, θα εφαρμόσει το Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Διακίνησης Φαρμάκων (Η.Σ.Πα.Δι.Φ.), για την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση των ελλείψεων, ενώ από 1/1/25, θα ενταχθεί και στην Ενιαία Ευρωπαϊκή Πολιτική Αξιολόγησης Ιατρικών Τεχνολογιών και Φαρμάκων, με σκοπό την εφαρμογή ενιαίας μεθόδου αξιολόγησης τόσο στις τεχνολογίες υγείας, όσο και στα φάρμακα» σημείωσε.

Και συνέχισε λέγοντας πως « οι ασθενείς και οι νοσηλευόμενοι στο ΕΣΥ, έχουν άμεση και απόλυτη πρόσβαση στις νέες καινοτόμες θεραπείες και τεχνολογίες. Δεν υπάρχει φάρμακο η διαδικασία, η οποία εφαρμόζεται στην Ευρώπη, και στη συνέχεια να μην εισέρχεται και στη χώρα μας. Στο πλαίσιο εξασφάλισης των παροχών, αυτών, για τους Έλληνες, προσπαθούμε να διαχειριστούμε ορθολογικά τις επιπλέον δαπάνες και το κόστος, που προκύπτει. Ο σχεδιασμός μιας εθνικής φαρμακευτικής πολιτικής, αποτελεί μια διαδικασία, η οποία, έχει ήδη δρομολογηθεί και βασικό στόχο έχει την πλήρη διασφάλιση της πρόσβασης, της αποτελεσματικής λειτουργίας του συστήματος και της ασφάλειας και ποιότητας στην περίθαλψη των ασθενών» συμπλήρωσε.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.