Quantcast
Βγήκε σε πλειστηριασμό σπίτι εργατικής κατοικίας - enikonomia.gr
share

Βγήκε σε πλειστηριασμό σπίτι εργατικής κατοικίας

δημοσιεύτηκε:

Χωρίς… φρένο η αναλγησία απέναντι σε δανειολήπτες. Fund κατάσχεσε από εγγυήτρια σπίτι της εργατικής κατοικίας το οποίο βγήκε σε πλειστηριασμό αλλά ευτυχώς δεν βρέθηκε κάποιος αγοραστής να το… χτυπήσει. Η ίδια ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά καθώς τα σπίτια του τ. ΟΕΚ είναι ακατάσχετα.

Η κα Ελένη μιλώντας στο Mega περιέγραψε τη δική της ιστορία. «Αυτό το σπίτι το έχουν οι γονείς μου. Το έχει η μητέρα μου με παραχωρητήριο από τη δεκαετία του ’80, από το 1987. Είχαμε πάρει ένα δάνειο αγοράς επαγγελματικού αυτοκινήτου. Πάρθηκε αυτό το δάνειο από τον πατέρα μου, η μητέρα μου ήταν εγγυήτρια. Ήταν ένα πολύ χαμηλό δάνει0 6.500-7.000 ευρώ, δεν γινόταν αυτό να αποπληρωθεί εγκαίρως με αποτέλεσμα να πουληθεί σε fund και να επιβληθεί στο σπίτι αργότερα σε κατάσχεση- ενώ είναι ακατάσχετο – και μετά να προχωρήσει σε πλειστηριασμό» τόνισε και πρόσθεσε:

«Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό έναντι 29.000 ευρώ όμως σε επικοινωνία που είχα τον Φεβρουάριο φέτος, έναν χρόνο μετά, έγινε 39.000 ευρώ. Βγήκε το σπίτι σε πλειστηριασμό τον Οκτώβριο του 2022 ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε από θέμα τύχης καθώς δεν βρέθηκαν πλειοδότες, αλλιώς θα είχε ολοκληρωθεί. To fund δεν γνώριζε ότι το σπίτι είναι εργατικής κατοικίας; Εάν δεν γνώριζε το fund όφειλε να γνωρίζει, όπως όφειλε να γνωρίζει και η συμβολαιογράφος που διεκπεραίωσε αυτόν τον πλειστηριασμό αλλά και όλοι εκείνοι που ανακατεύτηκαν σε αυτήν την ιστορία».

Για το θέμα μίλησε η δικηγόρος, Αριάδνη Νούκα και υποστήριξε ότι «η γυναίκα δεν έχει χρέη από στεγαστικό δάνειο, ήταν ένα μικρό κεφάλαιο κίνησης, ύψους περίπου  7.000 ευρώ. Στο κεφάλαιο κίνησης, δεν πληρώνουν κεφάλαιο οι δανειολήπτες όταν αποπληρώνουν κάθε μήνα, πληρώνουν μόνο τόκους και όταν έρχεται η ώρα πληρώνουν το κεφάλαιο. Η γυναίκα είναι εγγυήτρια, της έκαναν κατάσχεση στην εργατική κατοικία. Βγήκε το σπίτι στον πλειστηριασμό, ευτυχώς δεν βρέθηκε κάποιος να το «χτυπήσει» και ήδη έχει σταλεί εξώδικο προκειμένου να αρθεί η κατάσχεση. Διότι η κατάσχεση επιβλήθηκε μη νομίμως καθώς το σπίτι του τέως ΟΕΚ είναι ακατάσχετο».

Επίσης η κυρία Νούκα ανέφερε τις τρεις περιπτώσεις που δίνεται η στεγαστική συνδρομή του ΟΕΚ:

  • Η πρώτη περίπτωση είναι τα σπίτια που κατασκευάζει ο ίδιος ο ΟΕΚ σαν αυτή την περίπτωση. Αυτά τα σπίτια είναι ακατάσχετα.
  • Είναι επίσης τα σπίτια για τα οποία ο ΟΕΚ δίνει δάνειο από ίδια κεφάλαια, δηλαδή δικά του κεφάλαια.  Επίσης είναι ακατάσχετα. Αυτά είναι ακατάσχετα το χρονικό  διάστημα μέχρι να πληρώσει κανείς αυτό που οφείλει στον ΟΕΚ.
  • Και η τρίτη περίπτωση είναι όταν ο ΟΕΚ επιδοτεί μόνο το επιτόκιο. Εκεί δεν έχουμε πρόβλημα να γίνει κατάσχεση γιατί τα χρήματα τα δίνει η τράπεζα».

Η κα Νούκα για τη συγκεκριμένη περίπτωση είπε πως το ποσό των 39.000 ευρώ που χρωστάει η δανειολήπτρια, είναι τόκοι.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.