Quantcast
Εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο: "Πέναλτι" στις προσλήψεις στους απείθαρχους - enikonomia.gr
share

Εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο: “Πέναλτι” στις προσλήψεις στους απείθαρχους

δημοσιεύτηκε:

Εκτός προσλήψεων θα βρίσκονται όσοι φορείς Δημοσίου δεν συμμορφωθούν με τα μέτρα εξοικονόμησης ρεύματος  όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Εκτός από τα κίνητρα που υπάρχουν και προβλέπονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, θα έχουμε και κυρώσεις. Ποια θα είναι σε πρώτη επίπεδο η κύρωση;  Στο υπουργικό συμβούλιο τέλη Σεπτεμβρίου θα έρθει για να κυρωθεί ο προγραμματισμός προσλήψεων. Εάν δεν έχουν συμμορφωθεί οι φορείς του Δημοσίου και δεν έχουν κάνει αυτά που πρέπει, τότε εμείς εκείνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εξετάσουμε το εάν πρόκειται να τους εντάξουμε στον προγραμματισμό προσλήψεων ή μας δίνεται η δυνατότητα να μην τους εντάξουμε. Να αποφασίσουμε  δηλαδή ότι λόγω της μη συμμορφώσεώς τους δεν θα ενταχθούν».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «το δεύτερο πράγμα που λέμε στην εγκύκλιο είναι ότι δεν σταματάμε με τον προγραμματισμό των προσλήψεων» και πρόσθεσε ότι «ο κύκλος του προσωπικού, του ανθρωπίνου δυναμικού του Δημοσίου δεν σταματάει στον προγραμματισμό προσλήψεων του Σεπτεμβρίου, συνεχίζεται με τον κύκλο της κινητικότητας.

Στον δεύτερο κύκλο κινητικότητας που ξεκινάει τον Οκτώβριο δεν θα εντάσσουμε τους φορείς  που δεν έχουν συμμορφωθεί με αυτά. Θέλω να το πω πολύ σκληρά και καθαρά, θα είμαστε από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών αυστηροί στο ζήτημα αυτό. Θεωρώ ότι ζητείται κάτι αρκετά απλό. Η αλήθεια είναι ότι πλήθος φορέων είναι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης ή νομικά πρόσωπα τα οποία συνδέονται με την αυτοδιοίκηση. Δηλαδή από τους 24.2395 φορείς του Δημοσίου, περίπου 1.800 είναι με άμεσο ή έμμεσο τρόπο είτε Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης είτε εταιρείες, ή αναπτυξιακοί Οργανισμοί  και εταιρείες των δήμων, είτε σχολικές επιτροπές».

«Άρα ένα μεγάλο κομμάτι του δημοσίου είναι συνδεόμενο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επομένως και εκεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Εμείς θα επιμείνουμε πολύ σε αυτό, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι σημαντικό για ηθικούς λόγους, είναι σημαντικό για οικονομικούς λόγους. Εν πάση περιπτώσει δεν ζητείται και κάτι συγκλονιστικό», σημείωσε.

« Τι ζητάμε; Να ορίσουν έναν ενεργειακό υπεύθυνο. Και αυτός ο άνθρωπος να παρακολουθεί αυτά τα οποία λέει η υπουργική απόφαση τα οποία είναι:

  • να μειωθεί λίγο το aircodition
  • να συντηρηθούν τα θερμαντικά
  • μην έχουμε δημόσια κτίρια τα οποία στις 12 το βράδυ θα έχουν ανοιχτά τα φώτα.

Ζητάμε δηλαδή στοιχειώδη  πράγματα να γίνουν  και όχι κάτι φοβερό και νομίζω ότι με αυτά θα μπορέσουμε να πετύχουμε την εξοικονόμηση ενέργειας  του 10% σαν στόχο» συμπλήρωσε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.