Quantcast
Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Είναι ώρα να θέσουμε το θέμα της ελάφρυνσης χρέους της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Είναι ώρα να θέσουμε το θέμα της ελάφρυνσης χρέους της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Με σημερινή τους παρέμβαση οι σοσιαλιστές και ριζοσπάστες βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζουν ότι δεν είναι αποδεκτή η στασιμότητα που παρατηρείται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, ούτε και η θέληση, μερικών γερακιών, που «έχουν ξεχάσει την ευημερία των Ευρωπαίων διότι παρακολουθούν τον θησαυρό τους, και συνεχίζουν να αιμορραγούν τη χώρα», υπογραμμίζουν πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους την άμεση σύγκληση συνόδου κορυφής και «να ληφθούν αποφάσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο».

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές αναφέρουν:

«Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να διαχειριστεί την εισροή προσφύγων -μια πραγματική ανθρωπιστική πρόκληση- κατάφερε να ολοκληρώσει παράλληλα πρωτοφανείς μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της: έχει ήδη εξοικονομήσει πάνω από 5.000.000.000 ευρώ, που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 3% του ΑΕΠ της!

Παρ ‘όλα αυτά, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της -ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δείχνουν μια στασιμότητα.

Αυτό δεν είναι αποδεκτό, ούτε και η θέληση, πάντα δηλωμένη, μερικών γερακιών, που έχουν ανεγερθεί ως φρουροί του ναού της δημοσιονομικής ορθοδοξίας, και έχουν ξεχάσει την ευημερία των Ευρωπαίων διότι παρακολουθούν τον θησαυρό τους, και συνεχίζουν να αιμορραγούν τη χώρα.

Σήμερα, το ελληνικό χρέος, το οποίο φτάνει το 180% του ΑΕΠ, δεν είναι βιώσιμο. Είμαστε ξεκάθαροι πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ελάφρυνσης του. Για τους σοσιαλιστές και ριζοσπάστες βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών και των κυβερνήσεων πρέπει να συνεδριάσει και να ληφθούν αποφάσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο. Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να επιβάλει, χωρίς λόγο, μια νέα μεγάλη κρίση».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.