Quantcast
Φάμελλος: Πλαφόν το 55% για την επιβάρυνση ελεύθερων επαγγελματιών με το ασφαλιστικό - enikonomia.gr
share

Φάμελλος: Πλαφόν το 55% για την επιβάρυνση ελεύθερων επαγγελματιών με το ασφαλιστικό

δημοσιεύτηκε:

Για κοινή κατεύθυνση να μην αυξηθούν τα βάρη των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών πάνω από το 55%, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μετά από συνάντηση βουλευτών με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς για το ασφαλιστικό. “Δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση για να καταλήξουμε σε ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα», πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος. 

Οι βουλευτές κομμάτων της Αντιπολίτευσης, που μετείχαν στη συνάντηση, επέκριναν τις θέσεις του υπουργείου Εργασίας και ζήτησαν την άμεση απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης που έχει τεθεί προς διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, καθώς, όπως τονίστηκε, καθιστούν το ασφαλιστικό σύστημα μη βιώσιμο, προκαλώντας περαιτέρω ανεργία και ύφεση και οδηγούν άμεσα σε περαιτέρω μειώσεις συντάξεων.

Οι επιστημονικοί φορείς διά στόματος του προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού ζήτησαν συγκεκριμένες και κοστολογημένες λύσεις, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους με το υπάρχον σχέδιο, ενώ έκαναν λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

«Υπάρχουν θέματα που μας απασχολούν”, είπε ο κ. Φάμελλος, προσθέτοντας: “Ξέρουμε ότι με τη συγκεκριμένη πρόταση εξασφαλίζεται όλος ο χώρος των χαμηλά αμειβόμενων επιστημόνων και επαγγελματιών, όπου οι εισφορές είναι χαμηλότερες και οι παροχές καλύτερες, όμως μας απασχολεί το θέμα των μεγάλων επιβαρύνσεων σε περίπτωση εφαρμογής των μεγάλων συντελεστών. Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει το να υπάρχει ένα χαμηλό κατώφλι για τους επιστήμονες και επαγγελματίες, με χαμηλότερες εισφορές σε όσους δεν έχουν εισοδήματα, και να υπάρχει ταυτόχρονα ένα ανώτατο όριο”. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.