Quantcast
Φέτα Καλαβρύτων: Ελλείψεις, μετά τις ανατιμήσεις - Έρχονται νέες αυξήσεις στα τυροκομικά - enikonomia.gr
share

Φέτα Καλαβρύτων: Ελλείψεις, μετά τις ανατιμήσεις – Έρχονται νέες αυξήσεις στα τυροκομικά

δημοσιεύτηκε:

Για τη φέτα Καλαβρύτων μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρύτων Παύλος Σατολιάς στο pelop.gr

Ο  συνεταιρισμός αντιμετωπίζει πρόβλημα στις διαθέσιμες ποσότητες βαρελίσιας φέτας, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη σε κάποια σημεία πώλησης του προϊόντος πανελλαδικά, επεσήμανε.

Όπως είπε, το πρώτο εξάμηνο του 2022 υπήρξε μεγάλη αύξηση πωλήσεων σε μια κρίσιμη περίοδο καθώς κάθε χρόνο πέφτει η παραγωγή γάλακτος με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ζήτημα τροφοδοσίας, αφού η παραγωγή φέτας χρειάζεται μια περίοδο δύο μηνών ωρίμανσης του τελικού προϊόντος.

Πάντως, ο κ. Σατολιάς σημείωσε ότι είναι παροδικό φαινόμενο που μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων θα έχει ξεπεραστεί, όχι όμως και το μεγάλο πρόβλημα των ανατιμήσεων.

Έρχεται νέος γύρος  ανατιμήσεων στα τυροκομικά προϊόντα

Μάλιστα, προανήγγειλε νέο γύρο ανατιμήσεων στα τυροκομικά προϊόντα πανελλαδικά, καθώς αυτή την περίοδο κλείνονται οι νέες συμφωνίες πώλησης του αιγοπρόβειου γάλακτος με αυξημένες τιμές.

Η συμπεριφορά της αγοράς απέναντι σε αυτή την κατάσταση θα είναι καθοριστικής σημασίας τον προσεχή χειμώνα, τόνισε ο κ. Σατολιάς, καθώς θα επηρεάσει και την πορεία των τιμών των τυροκομικών. Σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος,  η μέση τιμή παράδοσης πρόβειου γάλακτος στη Δυτική Ελλάδα, διαμορφώθηκε στα 92,5 λεπτά το 2021, ωστόσο φέτος τον Αύγουστο βρισκόταν στο 1.32 λεπτά το λίτρο και  μετά ανέβαινε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.