Quantcast
Φοιτητές: 6 tips για να μην έχετε προβλήματα στη συγκατοίκηση - enikonomia.gr
share

Φοιτητές: 6 tips για να μην έχετε προβλήματα στη συγκατοίκηση

δημοσιεύτηκε:

Έξι χρήσιμες συμβουλές για να μην έχουν προβλήματα στη συγκατοίκηση οι φοιτητές δίνει η ελληνική startup MyRoomie. Αναλυτικά, οι φοιτητές:

1.Θα πρέπει να διαχειριστούν τον χώρο τους:

Μια από τις πρώτες ανησυχίες τους είναι ότι πρέπει να υπάρχει ο χώρος τους στο σπίτι. Όσο μικρό και αν είναι το δωμάτιό τους, θα πρέπει να μπουν τα όρια  αλλά και οι προσωπικές περιοχές. Ακόμη και σε ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα, μπορούν να έχουν την προσωπική τους γωνιά και να υπάρχει σεβασμός του συγκατοίκου.

2.Θα πρέπει να συμφωνήσουν σε κοινούς κανόνες:

Μια ομαλή συγκατοίκηση απαιτεί κανόνες. Θα πρέπει να οριστούν κοινοί κανόνες για τους κοινόχρηστους χώρους όπως για την  κουζίνα, το μπάνιο και τον χώρο συνάντησης. Επίσης θα πρέπει να γίνονται συζητήσεις για θέματα όπως για ώρες ησυχίας και για τους κανόνες για τους επισκέπτες.

3.Θα πρέπει να επικοινωνούν με τον συγκάτοικο τους:

Η ανοικτή επικοινωνία είναι σημαντική. Εάν οι φοιτητές έχουν ανησυχίες, προβλήματα ή απλώς θέλουν να συζητήσουν κάτι, τότε θα πρέπει να μιλήσουν ανοικτά και ειλικρινά με τους συγκατοίκους τους. Η καλή επικοινωνία μπορεί να εμποδίσει την επιδείνωση καταστάσεων και την δημιουργία προβλημάτων.

4. Θα πρέπει να διαχειριστούν τον κοινό χρόνο:

Ο χρόνος είναι πολύτιμος, και μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές ρουτίνες και ωράρια μεταξύ των συγκατοίκων. Οι φοιτητές θα πρέπει να συζητήσουν για τον  κοινό τους χρόνο και να προσπαθήσουν να βρουν σημεία επαφής και κοινά χόμπι που μπορεί να απολαύσουν  μαζί.

5. Θα πρέπει να δημιουργήσουν μια φιλική ατμόσφαιρα

Η συγκατοίκηση είναι ευκαιρία  για να δημιουργήσουν οι φοιτητές μια φιλική ατμόσφαιρα.  Δηλαδή θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες μαζί με τον συγκάτοικο τους, να καλωσορίσουν τους νέους συγκάτοικους αλλά και να επικοινωνήσουν με ανοικτό πνεύμα. Μια θετική και φιλική ατμόσφαιρα θα δημιουργήσει μια ευχάριστη εμπειρία συγκατοίκησης.

6.Θα πρέπει να σέβονται την ιδιωτική ζωή του συγκατοίκου τους: 

Ο καθένας έχει ανάγκη χρόνο για να ηρεμήσει και να χαλαρώσει. Οι φοιτητές θα πρέπει να αποφύγουν τον ανεπιθύμητο έλεγχο της ιδιωτικής του ζωής και  θα πρέπει να χαρίσουν τον απαιτούμενο χώρο.

« Η συγκατοίκηση δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για εξοικείωση με νέους ανθρώπους, αλλά και μια ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και εμπειρίες που θα θυμούνται  για πάντα  οι φοιτητές » αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Τι ισχύει στην Ελλάδα

Οι  φοιτητές στην Ελλάδα στρέφονται προς τη συγκατοίκηση προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα, όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα της εταιρείας.  Για παράδειγμα, ένας φοιτητής που νοικιάζει ένα διαμέρισμα στην Αθήνα που έχει ένα υπνοδωμάτιο  μόνος του θα έδινε περίπου 800 ευρώ το μήνα. Ωστόσο, αν συγκατοικούσε με άλλους δύο φοιτητές, θα μπορούσαν ο καθένας να πληρώσει περίπου 267 ευρώ το μήνα. «Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων, η συγκατοίκηση μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να κάνετε φίλους. Μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος να μάθετε για διαφορετικές κουλτούρες και τρόπους ζωής», επισημαίνει η εταιρεία.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.