Quantcast
Φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος: Ποιοι βρίσκονται στην "τσιμπίδα" της ΑΑΔΕ - enikonomia.gr
share

Φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος: Ποιοι βρίσκονται στην “τσιμπίδα” της ΑΑΔΕ

δημοσιεύτηκε:

Στο “τσιμπίδα” των ελεγκτών της ΑΑΔΕ και της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες βρίσκονται πολλές υποθέσεις για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, αλλά και για μεγάλη φοροδιαφυγή.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως 370 άτομα είναι ήδη ύποπτα για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και πως η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει ζητήσει τους φορολογικούς φακέλους (δηλαδή στοιχεία για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία) αυτών των πολιτών από την ΑΑΔΕ, προκειμένου να ελεγχθούν περαιτέρω.

Ποιες άλλες υποθέσεις βρίσκονται στο στόχαστρο

Για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος παραπέμφθηκαν σε διάστημα 10 μηνών το 2022 (Ιανουαρίου – Οκτωβρίου):

  • συνολικά 306 υποθέσεις ιδιωτών ή νομικών προσώπων που κατηγορούνται για βεβαιωμένη φοροδιαφυγή ύψους άνω των 50.000 ευρώ.
  • συνολικά  539 φορολογούμενοι που έχουν χρέη συνολικού ύψους 495,56 εκατ. ευρώ προς την Εφορία. Ο καθένας χρωστάει πάνω 50.000 ευρώ και όλοι θα ελεγχθούν για το εάν εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου  χρήματος.

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες αξιοποιεί τις αναφορές που λαμβάνει  από τελωνειακές, δικαστικές και άλλες αρχές από το εξωτερικό ή από το εσωτερικό και από οποιαδήποτε πηγή για ύποπτες συναλλαγές

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.