Quantcast
Φοροέκπτωση για ανακαινίσεις ακινήτων: Το υψηλό δημοσιονομικό κόστος και οι δεύτερες σκέψεις - enikonomia.gr
share

Φοροέκπτωση για ανακαινίσεις ακινήτων: Το υψηλό δημοσιονομικό κόστος και οι δεύτερες σκέψεις

δημοσιεύτηκε:

Δεύτερες σκέψεις για τη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη φοροέκπτωση 3.200 ευρώ που αφορά στις ανακαινίσεις των ακινήτων λόγω του υψηλού δημοσιονομικού κόστους. Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω διάταξη ανέφερε πως έκπτωση φόρου έως και 3.200 ευρώ τον χρόνο και για 5 συνεχόμενα έτη θα είχαν οι πολίτες που θα πραγματοποιούσαν από την 1η Ιανουαρίου 2024 δαπάνες έως 16.000 ευρώ για την σε επισκευή ή ανακαίνιση των ακινήτων τους.

Δεν αποκλείεται η εν λόγω διάταξη να τροποποιηθεί και να έχει χαρακτηριστικά της υφιστάμενης  που προβλέπει έκπτωση 40% των δαπανών με ανώτατο όριο (δαπάνης) τα 16.000 ευρώ αλλά σε κάθε περίπτωση αναμένεται να είναι καλύτερη και ευνοϊκότερη από  αυτή που ισχύει σήμερα.

Σημειώνεται δε πως το ανώτατο ποσό της έκπτωσης φτάνει σήμερα τα 1.600 ευρώ το χρόνο για  διάστημα 4 ετών /έως 6.400 ευρώ για την 4ετια καθώς το μπόνους ανέρχεται σε ποσοστό 40% του ύψους των δαπανών για τη λήψη των υπηρεσιών, με ανώτατο συνολικό όριο δαπανών τα 16.000 ευρώ.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.