Quantcast
"Φωτιά" στις τιμές του πετρελαίου μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ - Η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

“Φωτιά” στις τιμές του πετρελαίου μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ – Η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

“Φωτιά” στην τιμή του πετρελαίου βάζει η απόφαση του ΟΠΕΚ στη Σύνοδο της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι η σύνοδος του ΟΠΕΚ αποφάσισε τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκατ. βαρέλια.

Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες υιοθέτησαν τελικά την πρόταση της Μόσχας για τη μείωση της παραγωγής. Μάλιστα την ενίσχυσαν καθώς η Ρωσία είχε εισηγηθεί τη μείωση κατά 1 εκατ. βαρέλια. Η απόφαση αυτή ελήφθη ομόφωνα από τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ καθώς έλαβαν υπόψη τις αβεβαιότητες που υπάρχουν στην παγκόσμια οικονομία αλλά  και τις προβλέψεις για την αγορά πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι από εδώ και στο εξής δεν θα γίνονται πλέον μηνιαίες συναντήσεις  του Οργανισμού. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης οι τιμές  του πετρελαίου πήραν την ανιούσα καθώς το brent  αυξήθηκε κατά 2% στα 93,80 δολάρια το βαρέλι. Αυτή ήταν η υψηλότερη τιμή που καταγράφηκε τις τελευταίες  3 εβδομάδες

Πετρέλαιο κίνησης: Πού θα φτάσει η τιμή του

Την πεποίθηση ότι η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα υπερβεί τα 2 ευρώ εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Επεσήμανε πως  ήδη σήμερα η τιμή του πετρελαίου κίνησης βρίσκεται λίγο κάτω από τα 2 ευρώ, δηλαδή διαμορφώνεται στο 1,95 ευρώ και η τιμή αυτή είναι σχεδόν ίδια με αυτή της αμόλυβδης βενζίνης. Και συνέχισε λέγοντας ότι το πετρέλαιο κίνησης θα παρασύρει και το πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο θα περάσει και το 1, 5ο ευρώ,  όταν θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναζητώντας ενδείξεις για τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Ο δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 10:10 ώρα Ελλάδας.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα στοιχεία για την οικοδομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο και τις λιανικές πωλήσεις Αυγούστου, που ανακοινώνονται αργότερα σήμερα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.