Quantcast
Πετρέλαιο κίνησης: Πού θα κινηθεί η τιμή του - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο κίνησης: Πού θα κινηθεί η τιμή του

δημοσιεύτηκε:

Νέα πρόβλεψη για την τιμή του πετρελαίου κίνησης μετά το τέλος της επιδότησης των 15 λεπτών στην αντλία έκανε ο πρόεδρος πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο κ. Παπαγεωργίου «από τις 30 Σεπτεμβρίου ήταν η τελευταία προμήθεια που υπήρχε με την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης… την επιδότηση την οποία είχε δώσει στους καταναλωτές η κυβέρνηση.  Οι τιμές από σήμερα ίσως και από αύριο θα αρχίσουν να ανεβαίνουν διότι τελειώνουν τα αποθέματα των πρατηρίων και έτσι θα δούμε τη σημαντική αυτή άνοδο των 15 λεπτών » σημείωσε.

Επίσης ο πρόεδρος πρατηριούχων Αττικής μίλησε για το πόσο έχει διαφοροποιηθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης μετά το τέλος της επιδότησης από την Παρασκευή. Την Παρασκευή η τιμή του πετρελαίου κίνησης ήταν στο 1,79 ευρώ το λίτρο και με μέση πανελλαδική τιμή το 1,83 ευρώ. Σήμερα η μέση πανελλαδική τιμή αγγίζει το 1,87  ευρώ και αναμένεται συνέχεια”, πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων υπενθύμισε πως την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μια αύξηση περίπου 4 με 5 λεπτά τόσο στο πετρέλαιο κίνησης όσο και στην αμόλυβδη βενζίνη λόγω της ισοτιμίας που υπήρχε μεταξύ ευρώ – δολαρίου με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΠΕΚ για μείωση της προμήθειας στην αγορά.

«Πρόκειται για μείωση κατά 100.000 βαρέλια σε πρώτη φάση, 500.000 βαρέλια σε δεύτερη και σήμερα συζητούν για ένα εκατομμύριο βαρέλια. Οποιαδήποτε ανακοίνωση για μείωση της παραγωγής πάνω από 500.000 λίτρα βαρέλια έχει άμεση επίπτωση, άμεση όμως – εντός  24ώρου, στην τιμή που πωλούν τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Διότι τα διυλιστήρια, κάνοντας τη δική τους προσαρμογή στην τιμή εντός είκοσι τεσσάρων ωρών, ανεβάζουν και κατεβάζουν την τιμή ανάλογα με τις εξαγγελίες » σημείωσε. 

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Πετρέλαιο Κίνησης: Θα δοθεί επιδότηση; – Η απάντηση Σταϊκούρα

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πρώτο Πρόγραμμα” εάν θα δοθεί κάποια επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης.

«Πριν από 2 με 3 εβδομάδες ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα. Ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί τα μέτρα αυτά και εσείς ζητάτε και άλλα» απάντησε ο κ. Σταϊκούρας. «Πρέπει να έχουμε μια εικόνα και της πραγματικότητας, όπως αυτή διαμορφώνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο » τόνισε.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.