Quantcast
Fuel Pass: Τέλος στα σενάρια για παράταση του μέτρου βάζει ο Νίκος Παπαθανάσης - enikonomia.gr
share

Fuel Pass: Τέλος στα σενάρια για παράταση του μέτρου βάζει ο Νίκος Παπαθανάσης

δημοσιεύτηκε:

Τέλος στα σενάρια για παράταση του Fuel Pass και το επόμενο διάστημα έβαλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα παραταθεί το Fuel Pass  ή εάν θα δοθεί κάτι παρόμοιο για τα καύσιμα, ο κ. Παπαθανάσης  ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κάτι στο τραπέζι αυτή την στιγμή. Ό,τι έχει ανακοινωθεί, έχει ανακοινωθεί. Αυτή είναι η δημοσιονομική δυνατότητα της οικονομίας μας. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς». Και επεσήμανε πως γίνονται τώρα έλεγχοι  στα πρατήρια βενζίνης για αθέμιτη κερδοφορία και πως έχουν επιβληθεί και πρόστιμα στους παραβάτες.

Επίσης μίλησε για τις αξιολογήσεις της οικονομίας που θα γίνουν από τους διεθνείς οίκους. «Έχουμε ήδη πετύχει αναβαθμίσεις της οικονομίας και από γερμανικό οίκο αξιολόγησης και από έναν ιαπωνικό οίκο αξιολόγησης. Τον Σεπτέμβριο έρχονται δύο αξιολογήσεις. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί για να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα» σημείωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Βενζίνη: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για την τιμή της

Υπενθυμίζεται πως στις 7 Αυγούστου ο αντιπρόεδρος των Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου εκτίμησε πως μέχρι τις  15 Αυγούστου η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα είναι περίπου στα 2 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ωστόσο δεν προέβλεψε πως θα κινηθεί η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης προς το τέλος του Αυγούστου. Και  ανέφερε πως «η τιμή της αμόλυβδης έχει φτάσει στα 2,40 ευρώ το λίτρο στα νησιά και η μέση τιμή της στις Κυκλάδες είναι στα 2,20 ευρώ το λίτρο, με τις τιμοληψίες στις 3 του μηνός.».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.