Quantcast
Φυσικό αέριο: Ανέβηκε σήμερα η τιμή του ύστερα από το χθεσινό χαμηλό 18 μηνών - Τι λένε οι αναλυτές - enikonomia.gr
share

Φυσικό αέριο: Ανέβηκε σήμερα η τιμή του ύστερα από το χθεσινό χαμηλό 18 μηνών – Τι λένε οι αναλυτές

δημοσιεύτηκε:

Ανέβηκε κατά 7,11% σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου ύστερα από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών που κατέγραψε χθες.

Όπως μετέδωσε το www.barchart.com η τιμή του φυσικού αερίου ανήλθε στις 3.01 μ.μ στα 46,7 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 43,599 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν χθες.  Αξιοσημείωτο είναι δε πως από τα ίδια στοιχεία προκύπτει πως το πιο υψηλό επίπεδο που άγγιξε σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου ήταν στα 48.240 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ το χαμηλότερο τα 45,25 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Υπενθυμίζεται πως στις 26 Αυγούστου του 2022 η τιμή του φυσικού αερίου βρισκόταν στα 336,54 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα

 

 

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ολλανδικού φυσικού αερίου

Όπως μεταδίδει το tradingeconomics.com, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ολλανδικού φυσικού αερίου αυξήθηκαν περισσότερο από 5% και ανήλθαν στα 46 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτά βρίσκονται σε καλό δρόμο για να κλείσουν την εβδομάδα σχεδόν κατά 2% υψηλότερα εν μέσω των ανησυχιών για τον αντίκτυπο που θα έχουν τα λουκέτα των τερματικών σταθμών LNG της Γαλλίας. Τέσσερις τερματικοί σταθμοί LNG της χώρας ενδέχεται να παραμείνουν κλειστοί έως τις 14 Μαρτίου λόγω διαμαρτυριών που γίνονται για τη μεταρρύθμιση που θέλει να φέρει η κυβέρνηση της Γαλλίας για το συνταξιοδοτικό.

Οι ευρωπαϊκές δεξαμενές αποθήκευσης αερίου είναι γεμάτες κατά 57%, η Γερμανία κατά 65% και η Γαλλία κατά 35%.

Τι λένε οι αναλυτές 

Επιπλέον, οι αναλυτές εκτιμούν προς το παρόν πως ο ανταγωνισμός LNG με τη Βόρεια Ασία θα είναι μικρός ωστόσο το Χονγκ Κονγκ συμφώνησε πρόσφατα να εισάγει μια  αποστολή LNG, όπως μετέδωσε το  tradingeconomics.com που επικαλείται σχετικό δημοσίευμα του  Bloomberg.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.