Quantcast
Γ. Γραμματικάκης (Ποτάμι): Οι προτεραιότητες της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2015 - enikonomia.gr
share

Γ. Γραμματικάκης (Ποτάμι): Οι προτεραιότητες της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2015

δημοσιεύτηκε:

Την στιγμή που η νέα Ελληνική κυβέρνηση  ακροβατεί σε σχέση με το Ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, οι Ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης και Μιλτιάδης Κύρκος προσπαθούν να διαμορφώσουν αυτό το μέλλον  με πρωτοβουλίες, που έχουν τολμηρό αλλά και προοδευτικό χαρακτήρα. Στα πλαίσια αυτά ο Γιώργος Γραμματικάκης και ο συνεργάτης του Σάββας Παρσέλιας επεξεργάστηκαν και κατέθεσαν  στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας, που καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα σημαντικών θεμάτων,   μια εμπεριστατωμένη εισήγηση όσον αφορά τις προτεραιότητες για  την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής οικονομίας  το 2015. Η εισήγηση αυτή εστίαζε στην ανάγκη στρατηγικών επενδύσεων  στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πράσινη οικονομία, όπως και στην καθιέρωση ενός ριζοσπαστικού φορολογικού συστήματος που θα τιμωρεί  όσους επιβαρύνουν το περιβάλλον και  θα στοχεύει στην δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας. Παράλληλα, και στο τομέα της Δημόσιας Υγείας, η εισήγηση τόνιζε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να θέτει ως προτεραιότητα όχι μόνο την βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας και κοινωνικής προστασίας αλλά και την  προσβασιμότητά τους για όλους τους πολίτες.

Μετά από επίπονες διαβουλεύσεις, η εισήγηση του Γιώργου Γραμματικάκη ήρθε προς ψήφιση κατά άρθρο και στο σύνολο της κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας, όπου σημειωτέον συμμετέχουν Ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές  ομάδες. Με ασήμαντες τροποποιήσεις, η εισήγηση εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, ενώ ο συντονιστής της Σοσιαλιστικής ομάδας αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφράσει  τα συγχαρητήρια του προς τον κ. Γραμματικάκη.

  Μετά την σημαντική αυτή επιτυχία, ο κ. Γραμματικάκης δήλωσε: “Η επίτευξη των περιβαλλοντικών, κλιματικών και ενεργειακών στόχων συνδέεται άρρηκτα και με την έξοδο από την παρούσα κρίση. Υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά και το νέο επενδυτικό σχέδιο του Γιούνκερ. Γνωρίζομε όμως ότι αυτά δεν επαρκούν. Θα πρέπει να είμαστε δημιουργικοί και τολμηροί στις λύσεις που προτείνουμε. Να φορολογήσουμε λοιπόν αυτούς που καταστρέφουν το περιβάλλον, να ελαφρύνουμε τους εργαζόμενους και να επιδιώξουμε την δημιουργία καινοτόμων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, να βελτιώσουμε την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέλνει μηνύματα που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα στους πολίτες αλλά και στην νέα κυβέρνηση της χώρας μας”.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.