Quantcast
Γεωργιάδης: Δεν εξετάζεται η επιστροφή του δώρου στους συνταξιούχους - Δεν θέλω ο λαός να ξαναζήσει τον επόμενο Σόιμπλε - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Δεν εξετάζεται η επιστροφή του δώρου στους συνταξιούχους – Δεν θέλω ο λαός να ξαναζήσει τον επόμενο Σόιμπλε

δημοσιεύτηκε:

Δεν εξετάζεται η χορήγηση του δώρου στους συνταξιούχους, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη. «Εγώ προσωπικά δεν εξετάζω τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό δεν το αντέχει ο προϋπολογισμός.  Σήμερα ο κρατικός προϋπολογισμός δίνει περίπου 15% για την κάλυψη των συντάξεων του ΑΕΠ. Είναι το υψηλότερο ποσοστό σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς έχουμε δεσμευθεί να το πάμε προς το 10%. Εάν πάμε και δώσουμε και δώρο τότε δεν θα πάμε προς το 10% τότε θα πάει προς το 18%» διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Είναι σαν να μου λέτε πως ενώ πρέπει να πάμε προς την Θεσσαλονίκη, στέλνουμε το καράβι προς το Ηράκλειο της Κρήτης» συμπλήρωσε. Συνέχισε λέγοντας πως «δεν πρέπει ποτέ ξανά αυτή η χώρα να μπει σε μια λογική όπου θα  μοιράζουμε λεφτά που δεν έχουμε… Γιατί τότε ο επόμενος Σόιμπλε θα είναι παρών. Εγώ δεν θέλω ο ελληνικός λαός να ξαναζήσει τον επόμενο Σόιμπλε».

Για το συνταξιοδοτικό σύστημα

«Το συνταξιοδοτικό μας σύστημα δεν είναι κεφαλαιοποιητικό. Δηλαδή δεν παίρνει ο καθένας μας τα χρήματα που έβαλε συν τους τόκους. Το σύστημα είναι διανεμητικό. Τα χρήματα που βάζει ο καθένας μας στα ένσημά του με τη σύνταξη που λαμβάνει είναι ακριβώς τα μισά. Δηλαδή η σύνταξη που λαμβάνουμε στην Ελλάδα με βάση τα ένσημα που πληρώνουμε έπρεπε να είναι η μισή. Η άλλη μισή σύνταξη που παίρνει ο κάθε συνταξιούχος πληρώνεται από τον φορολογούμενο. Γι’ αυτό κάθε μήνα που πληρώνουμε συντάξεις υπογράφω μια απόφαση εγώ με τα χρήματα που δίνει ο e-ΕΦΚΑ, δηλαδή τα ένσημά μας και ένα αντίστοιχο χαρτί που υπογράφει ο κ. Χατζηδάκης που είναι τα χρήματα που δίνει ο προϋπολογισμός»  σημείωσε  και διευκρίνισε πως «τα  μισά χρήματα της σύνταξής μας δεν είναι από τα ένσημά μας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.