Quantcast
Γεωργιάδης: Ενεργειακή αβεβαιότητα για τον επόμενο χειμώνα - Τι είπε για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Ενεργειακή αβεβαιότητα για τον επόμενο χειμώνα – Τι είπε για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Ο επόμενος χειμώνας θα είναι πολύ ενδιαφέρων στον τομέα της ενέργειας   καθώς κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τον χειμώνα του 2022 – 2023 αλλά η Ελλάδα θα είναι σε καλύτερη θέση από τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης επεσήμανε ο  υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο συνέδριο  του ΔΕΣΦΑ με θέμα «Χτίζοντας την Αλυσίδα Αξίας Υδρογόνου στην Ελλάδα» .

“Μακροπρόθεσμα, το πλεονέκτημα της κεντρικής Ευρώπης που ήταν η χαμηλή τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου εξαφανίστηκε για πάντα. Η Ελλάδα έχει όλα τα πλεονεκτήματα για να παράγει πράσινη ενέργεια η οποία είναι φθηνότερη από τις άλλες πηγές. Δεν θέλουμε αυτή τη φορά να είμαστε τελευταίοι αλλά να είμαστε πρωτοπόροι και στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν το επόμενο έτος θα τεθεί και το όραμα για την ενέργεια”, τόνισε ο υπουργός.

Για το υδρογόνο

Αναφερόμενος στο υδρογόνο τόνισε ότι υπάρχει βούληση για επενδύσεις, αν και δεν ξέρουμε ακόμα πόσο κερδοφόρος θα είναι ο τομέας, ωστόσο πρέπει να πάρουμε το ρίσκο. Σημείωσε ότι τα επενδυτικά σχέδια που είναι στα “Σημαντικά Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος” (IPCEI) δεν είναι τόσα όσα θα θέλαμε, ωστόσο η Ελλάδα είναι παρούσα. Τόνισε επίσης το ρόλο που μπορεί να παίξει το υδρογόνο και στην αποθήκευση ενέργειας καθώς οι μπαταρίες δεν επαρκούν για να λύσουν το πρόβλημα της αποθήκευσης πράσινης ενέργειας.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.