Quantcast
Γεωργιάδης: Έρχονται ανακοινώσεις για 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία - Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Έρχονται ανακοινώσεις για 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία – Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας για 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία. «Μέσα σε αυτήν την εβδομάδα θα γίνει επίσημη συνέντευξη Τύπου από εμένα και τον κ. Θεμιστοκλέους», είπε στο OPEN TV ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» το οποίο έλεγε πώς θα υπάρξουν 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για όσους έχουν συμπληρώσει μεγάλο χρονικό διάστημα στη λίστα αναμονής.

«Θα παρουσιάσουμε την υπουργική απόφαση –  αφού πρώτα υπογράψω για το πώς θα οργανωθούν τα απογευματινά χειρουργεία. Εκεί θα ανακοινώσω την βούληση μας και την έναρξη ενός προγράμματος μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης,  για μπορέσουμε να βοηθήσουμε δωρεάν μέσω των απογευματινών χειρουργείων περίπου 50.000 συμπολίτες μας οι οποίοι είναι σε πολύ μεγάλη αναμονή για την επέμβαση τους», συμπλήρωσε.

50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία: Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα 

«Τα 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία θα είναι απολύτως δωρεάν διότι θα τα πληρώσει το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα τα πληρώσει το  υπουργείο Υγείας. Δεν θα είναι δωρεάν για το νοσοκομείο, για τους γιατρούς γιατί θα πληρωθούν. Το νοσοκομείο θα πληρωθεί, αλλά για τον άνθρωπο που θα κάνει την επέμβαση θα είναι δωρεάν. Η ιδέα μας είναι ότι θα προτεραιοποιήσουμε αυτά τα 50.000 δωρεάν χειρουργεία ανάποδα στον χρόνο. Δηλαδή προτεραιότητα στα δωρεάν χειρουργεία θα έχει εκείνος που θα έχει τη μεγαλύτερη αναμονή στη χώρα, μετά την αμέσως μικρότερη μεγαλύτερη αναμονή μέχρι να πάμε 50.000 από πίσω προς τα εμπρός, με την ενιαία λίστα χειρουργείων. Αυτό θα το εποπτεύει το υπουργείο Υγείας. Θα ειδοποιηθεί ο ασθενής με email και με τηλέφωνο ότι έχει το δικαίωμα να πάει να χειρουργηθεί αμέσως και θα πληρώσουμε εμείς. Ο ασθενής θα πάει να χειρουργηθεί αμέσως στο νοσοκομείο που θα έχει ελεύθερο κρεβάτι στα απογευματινά χειρουργεία, το εγγύτερο στη δική του περιοχή για να κάνει την επέμβαση του και να έχει την υγειά του. Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ως υπουργός Υγείας ότι έχουμε κάποιους που αναμένουν 2 και 3 χρόνια για να χειρουργηθούν», συμπλήρωσε.

Για την ενιαία λίστα χειρουργείων 

 Επίσης μίλησε και για την ενιαία λίστα χειρουργείων. «Η ενιαία λίστα χειρουργείων ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου και μάλιστα θα την εμπλουτίσουμε. Η ενιαία λίστα χειρουργείων είναι τώρα στον αέρα, αλλά έχει δρόμο περίπου 3 με 4 εβδομάδων για να φτάσει στην πλήρη ανάπτυξή της. Γιατί εγώ δεν θέλω να ξέρω πόσα είναι συνολικά τα χειρουργεία που είναι σε αναμονή στη χώρα μας – που το ξέρουμε σήμερα αλλά θέλω να μπορεί ο συμπολίτης μου να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες του τύπου: ότι εάν πάει για πχ στο νοσοκομείο  Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη θα έχει αναμονή 2 χρόνια,  εάν πάει στο ΑΧΕΠΑ θα έχει αναμονή 4 μήνες. Ο ασθενής θα το ξέρει πριν επιλέξει σε ποιο νοσοκομείο θα πάει», είπε.

Και συνέχισε λέγοντας πως είναι «άλλος ο χρόνος αναμονής στην πρώτη χειρουργική κλινική στον Ευαγγελισμό και άλλος ο χρόνος αναμονής στην δεύτερη και άλλος στην τρίτη. Καλό είναι όταν κάποιος κάνει μια επέμβαση να γνωρίζει και να επιλέγει με τα δικά του κριτήρια πού θέλει να πάει. Όλα θα γίνονται με διαφάνεια,  δημόσια, θα  υπάρχει έλεγχος στις κλινικές  εκείνες που  κάποιοι καθυστερούν πάρα πολύ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.