Quantcast
Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Αν δεν έχεις εκκρεμότητες εντός του μήνα έχεις πάρει τη σύνταξή σου - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Αν δεν έχεις εκκρεμότητες εντός του μήνα έχεις πάρει τη σύνταξή σου

δημοσιεύτηκε:

«Μου άρεσαν οι δηλώσεις, ήταν μια χαρά (σ.σ. του Στέφανου Κασσελάκη). Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι η μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ δεξιότερα», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Το μεγάλο στοίχημα στο υπουργείο είναι η ακόμα μεγαλύτερη επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων. Πάμε καλά, σπάσαμε το φράγμα των 30.000 εκκρεμών κύριων συντάξεων και έχω βάλει στόχο για το τέλος του χρόνου να προσεγγίσουμε τις 25.000. Πιστεύω ότι αν δεν τον πετύχουμε, θα είμαστε πολύ κοντά. Άρα από την ημέρα που ήρθα είμαστε 25% κάτω από αυτό που παρέλαβα. Το ίδιο και στις επικουρικές πάμε γρήγορα. Γενικά τα προγράμματα της ΔΥΠΑ εξελίσσονται με καλό ρυθμό» περιέγραψε.

«Αν δεν έχεις εκκρεμότητες εντός του μήνα έχεις πάρει τη σύνταξή σου» πρόσθεσε.

«Το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ προχωράει γρηγορότερα από το χρονοδιάγραμμά του. Προχωράμε στην ψηφιοποίηση όλου του ασφαλιστικού βίου των Ελλήνων. Αυτό τι σημαίνει; Σε τρία χρόνια από σήμερα θα έχουμε το περιθώριο να βλέπουμε στο κινητό μας τηλέφωνο τα πάντα και να ξέρουμε πότε θα έχουμε κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης. Με το νόμο που φέρνουμε εξομοιώνουμε τον τρόπο που δίνονται τα εφάπαξ και οι επικουρικές συντάξεις στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να ξεκολλήσουμε πάνω από 15 χιλιάδες εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, μέχρι τέλος του χρόνου. Αυτό θα είναι μία μεγάλη επανάσταση γιατί θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις σχεδόν στο 50% από τη μέρα που ανέλαβα» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας. 

«Εγκαινιάζουμε μια πιλοτική δράση στον 1555, εμείς θα καλούμε 6 μήνες πριν τον υποψήφιο συνταξιούχο και θα τον ενημερώνουμε για την ημερομηνία που θα μπορεί να καταθέσει τα χαρτιά του και ποια χαρτιά πρέπει να ανεβάσει στην πλατφόρμα ώστε να πάρει την σύνταξή του μέσα σε μια εβδομάδα» είπε.

Για τα προγράμματα της ΔΥΠΑ:  

«Τα προγράμματα της ΔΥΠΑ εξελίσσονται με πάρα πολύ καλό ρυθμό. Τα τελευταία τρία χρόνια, από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ, έχουν βρει περίπου 155.000 άνθρωποι εργασία. Αυτή είναι η πραγματική πολιτική, να βρίσκεις στον κόσμο δουλειά. Στις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε 3 μέρες, βρήκαμε δουλειά σε 2.500 ανθρώπους».

Για την ακρίβεια: 

«Είμαι βέβαιος ότι ο Κώστας Σκρέκας δίνει πολύ μεγάλη μάχη για την ακρίβεια, η οποία δεν είναι ένα εύκολο πρόβλημα. Επίσης, δεν είναι εύκολο να το εξηγήσεις στην κοινή γνώμη. Είναι ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα και ο κύριος Σκρέκας δίνει πολύ μεγάλο αγώνα».

Για τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης:

«Αν κάποιοι νομίζουν ότι έχουν πάρει τα μυαλά μας αέρα επειδή κερδίσαμε τις εκλογές και δεν ασχολούμαστε με τα προβλήματα του κόσμου, κάνουν λάθος. Όλοι οι Υπουργοί, και αυτή είναι εντολή του κυρίου Πρωθυπουργού, είμαστε πάνω από τα προβλήματα του κόσμου. Και η αγωνία μας να γίνει η ζωή των Ελλήνων πολιτών καλύτερη, είναι αυτό που μας κινητροδοτεί. Ούτε με τις δημοσκοπήσεις ασχολούμαστε, ούτε με το αν θα τσακωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τίποτα. Αυτά είναι δευτερεύοντα θέματα στην πολιτική. Στην πολιτική αναμετριέσαι κάθε μέρα με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Αν τα λύνεις, μπράβο σου. Αν όχι, πρέπει να έρθει κάποιος να τα λύσει». 

Ακούστε το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.