Quantcast
Γερμανία: Πιέζει για την επιβολή στην ΕΕ ορίου πληρωμών με μετρητά στα 5.000 ευρώ - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Πιέζει για την επιβολή στην ΕΕ ορίου πληρωμών με μετρητά στα 5.000 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση Μέρκελ πιέζει για την επιβολή ενιαίου ανώτατου ορίου πληρωμών με μετρητά στην Ευρώπη, το οποίο συζητείται να καθορισθεί στα 5.000 ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Σε διαφορετική περίπτωση, το Βερολίνο σκέφτεται να επιβάλει ένα τέτοιο όριο στη Γερμανία. 

Ο λόγος για τη σχεδιαζόμενη παρέμβαση αυτή του Βερολίνου φέρεται να είναι η απειλητική κατάσταση που διαγράφεται από τη διεθνή τρομοκρατία, αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι που συζητείται ήδη από καιρό ο περιορισμός αυτός.

Ο γερμανικός εμπορικός κόσμος εμφανίζεται επικριτικός στο σχέδιο αυτό. «Βλέπουμε τα σχέδια αυτά μάλλον κριτικά, καθώς θα μπορούσε να σταλεί ένα αρνητικό μήνυμα για τη χρήση μετρητών», δήλωσε εκπρόσωπος της Εμπορικής Συνομοσπονδίας Γερμανίας.

Ο γνωστός μας, από τη λίστα Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Βάλτερ – Μπόργιανς, τάχθηκε υπέρ του περιορισμού της χρήσης μετρητών, θεωρώντας ότι το όριο πρέπει να τεθεί στα 3.000 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.